Autor: Indrek Kald • 23. september 2021

TalTechi IT-õppejõu algoritm soovitab reisihuvilisele neid kohti, mida ta ka näha tahab

Tallinna Tehnikaülikoolis doktoritööd kaitsnud Ago Luberg töötas välja algoritmi, mis soovitab netis surfavale reisihuvilisele just neid vaatamisväärsusi ja külastamist väärt kohti, mida inimene tõepoolest näha tahab.
Turist Rooma Colosseumis, pilt on illustratiivne.
Foto: Courtney Cook / Unsplash

Seega on töö idee vastuolus seni levinud turismi- või reisisüsteemide automaatsoovitustega, mis keskenduvad peamiselt kaubanduslikele eesmärkidele, pakkudes kõige soodsamaid hotelle, restorane ja reisipileteid vms.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474