Autor: Indrek Kald • 21. märts 2022

Ragnar Sass ostab Ukrainale 4x4 sõidukeid ning viib ka ise ühe masinaist reedel kohale

IT-ettevõtja Ragnar Sass ostab Eestis kokku diiselmootoriga 4x4 sõidukeid, täites need Ukraina armeele vajaliku varustusega ning sõites ise ühega neist masinaist reedel ka Poola-Ukraina piirile.
Ragnar Sass eile ostetud Toyota Hiluxi ees, mille ta täidab eri abivahenditega ning viib Ukraina armeele.

"Palun võtku minuga ühendust inimesed, kes on valmis oma 4x4 iludusi Eestis müüma – kuni 5000-6000 eurot. Need autod peavad ilma abita üle elama 3000 km sõidu + mitte alistuma kõige raskemates lahingutes," tegi Sass eile üleskutse oma Facebooki-lehel. Oleme kursis auto24 pakkumistega, lisas ta.

Ta märkis, et kuigi vihkab ostlemist, sai ta just esimese suurepärase ostukogemuse. "Ostsin selle kauni Toyota Hiluxi, sõidutan selle järgmisel reedel isiklikult Ukrainasse ja annan Harkivi rindel sõdivatele vaba maailma kaitsjatele, 92. mehhaniseeritud brigaadile," selgitas Sass 8700 eurot maksnud auto juures tehtud fotot.

Neil päevil soovib ta osta veelgi 4x4 diiselmootoriga sõidukeid, et täita need enne Ukrainasse viimist meditsiinilise ja muu vajaliku varustusega. Eestist alguse saanud idufirmade arenguprogrammi LIFT99 Ukraina meeskond toimetab masinad kohapeal kõige rohkem vajavate inimesteni.

Ragnar Sassi üleskutse alusel on vaja autod täita muuhulgas esmaabikomplektidega, öönägemisseadmetega, sülearvutitega ja väliste andmekandjatega vastuluure ja kübervägede meeskondade jaoks. "Igasugune tugi nende esemete hankimisel on väga teretulnud," sõnas Sass.

Ukrainat abistama kutsuv eilne üleskutse Sassi Facebooki-lehel on kogunud üle saja kommentaari ja jagamise ning enam kui tuhat meeldimist. Tunamullu ükssarvikuna müüdud Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass on perekondlikult Ukrainaga seotud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052