Autor: ITuudised.ee • 3. oktoober 2022

TalTech arendab masinate kaugjuhtimist: kraana töötab Virumaal, juht asub Hiiumaal

TalTechis loodi automaatjuhtimise õppe- ja teaduslabor.
Foto: TalTech
Tallinna Tehnikaülikool arendab masinate kaugjuhtimise lahendusi, millest on suur abi tootmise digitaliseerimisel ehk positiivne mõju Eesti tööstusettevõtteile.

Kraanajuht või traktorist ei istu tulevikus enam masina rooli, vaid juhib seda kaugelt – kas või kodust kohvitassi tagant. Võib ka juhtuda, et kraana töötab Ida-Virumaal, kuid selle juht "tõmbab kangi" Hiiumaal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052