Autor: ITuudised.ee • 14. november 2022

Suure krüptobörsi pankrotis pihta saanud Eesti investor: krüptos on nagu pommiauk praegu

"Krüptos on nagu pommiauk praegu," kinnitas maailma ühe suurema krüptobörsi pankrotis pihta saanud eestlasest investor.
Skeemitamine toimus krüptobörsi FTX rahvusvahelises üksuses, mis andis võimaluse regulatsioone mitte jälgida.
Foto: Unsplash

Tegemist on pigem äärmiselt suure pettusega, lisas ta.

Krüptoinvestor Parol Jalakas rääkis Äripäeva raadios, et krüptovahetuspunkti FTX kokkukukkumine "on täielik katastroof". "Mul endal on ka väike osa portfellist seal kinni. Ma ei ole siiamaani saanud seda raha välja võtta ja ma olen enda jaoks selle maha kandnud," märkis ta.

Reedel pankrotiavalduse esitanud krüptobörsilt FTX on Reutersi allikate väitel kadunud vähemalt miljard dollarit klientide vara. FTX oli üks suuremaid krüptobörse, küündides tänavu jaanuaris 32 miljardi dollarise turuväärtuseni.

Parol Jalakase hinnangul ei saa siiski rääkida kogu krüpto hävingust. "Ma ei mõtle, et see oleks krüpto kokkukukkumine. FTX, kes oli tegelikult kohati liidripositsioonil, mängis oma kaardid nii halvasti, kui vähegi võimalik ja see on täielik pettumus ja katastroof," rääkis ta.

Eelmise nädala keskel lubas maailma suurim krüptobörs Binance konkureeriva FTXi üle võtta, kuid loobus sellest juba järgmisel päeval. Jalakas selgitas, et tõenäoliselt kontrollis Binance FTXi raamatupidamist ja nägi, kui suur see probleem tegelikult on.

"Ma arvan, et see on kohutavalt halb märk, kui sul oleks võimalus konkurent võib-olla sentidest ära osta ja sa siiski ei vajuta päästikule," sõnas Jalakas. Reedel esitas rahahädas FTX koos mitme tütarettevõttega pankrotiavalduse.

Loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052