Autor: ITuudised.ee • 17. november 2022

Tartu programmeerijad on kogu Eestis ühed kõige paremini tasustatud töötajad

Tartu IKT-ettevõtete programmeerijad on kogu Eestis ühed kõige paremini tasustatud töötajad, selgub värskest palga TOPist.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Pixabay

Nii on Tartumaa parimate palgamaksjate seas mitu programeerimisettevõtet. Esimese viie sekka jõudis selliseid lausa kolm.

Kõige suuremat keskmist kuupalka maksis ettevõte, mis läks tunamullu välisomanike kätte: Splunk Services Estonia OÜ. Peamiselt võtab see Tartu väikefirma tööle erinevaid programmeerimiskeeli valdavaid tarkvaraarendajaid. Splunki keskmine palk ulatus mullu 7926 euroni.

Suurettevõtetest ehk saja ning enama töötajaga firmadest osutus Tartumaa edukaimaks veebi jaoks meelelahutustarkvara arendav Playtech Estonia.

Tartumaa palgaedetabelisse jõudmiseks pidi ettevõte olema registreeritud Tartumaal. Äripäeva Infopanga andmetest võet algvalimisse ettevõtted, kus oli 2020. või 2021. majandusaasta aruande järgi vähemalt kolm töötajat – augusti keskpaiga seisuga oli neid Tartus ja maakonnas ligi 16 000. Neist omakorda võeti suurema vaatluse alla mullu vähemalt 1500eurost brutokuupalka maksnud ette­võtted, keda oli algbaasis umbes 5000.

Vaata edetabelit ja loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755