Autor: ITuudised.ee • 8. detsember 2022

GALERII | 36 fotot suurandmete konverentsilt

Eilne suurandmete konverents tõi Tallinnas kokku sadakond inimest, kellele valdkonna võtmeisikud selgitasid nii andmeäri põhiküsimusi kui kasvuvõimalusi.
Andmeteaduse ja tehisintellekti ettevõtte MindTitan kaasasutaja ning tegevjuht Kristjan Jansons rääkis, miks 85% tehisintellekti projektidest kukub läbi.
Foto: Raul Mee

ITuudised.ee ja Äripäeva koostöös korraldatav konverents on kord aastas andmete kasutamise ja väärindamise küsimusi avav foorum, kus saavad kokku teemast huvitatud ettevõtted, andmete ja IT eksperdid ning andmetega seonduvaid teenuseid pakkuvad firmad.

Muuhulgas käsitleti eile teemasid, kuidas andmete abil äri edendada, millised on riigi olulised valikud ja sammud andmevaldkonnas, mille alusel valida robotiseerimisele minevaid protsesse, kuidas arendada andmekirjaoskust, miks 85% tehisintellekti projektidest läbi kukub jne. Valdkonna tippsündmuseks kujunenud suurandmete konverentsil pakuti kuulamiseks mitut kogemuslugu ettevõtetelt.

7DEC2022 Konverents Suurandmed aastal 2023 . Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee

Konverentsil esinesid Omniva andmesuuna juht Renee Kooli, KPMG tehnoloogianõustamise juht Tarmo Toiger, Grab2Go tehnoloogiajuht Ago Mõlder, Telia Eesti andmete ärijuht Rivo Roosileht ja andmeteaduse tiimijuht Janika Aan, Flowit partner ja ITLi juht Juhan-Madis Pukk, MindTitani juht Kristjan Jansons, statistikaameti juhtivanalüütik Jaan Õmblus, Infovara konsultant Andres Kukke, Tartu Ülikooli tehnoloogiauuringute kaasprofessor Mihkel Solvak, Greenergy Data Centersi juht Tõnu Grünberg, arenguseire keskuse ekspert Johanna Vallistu ning SEB kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt.

Suurandmete konverentsi programmijuht ja moderaator oli ITuudised.ee toimetaja Indrek Kald. Pildistas Raul Mee. Järgmine Äripäeva ja ITuudised.ee suurandmete konverents toimub 2023. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755