Autor: Indrek Kald • 27. märts 2023

KÜSITLUS | Millised küberründed on teid tabanud, mida olete neist õppinud?

Küsitleme Eesti ettevõtteid ja asutusi küberrünnete teemal, kogumaks ja jagamaks teavet, kuidas võib rünnakute ohvriks langeda ning mida ses olukorras teha.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Robinraj Premchand / Pixabay

Küsitlus on mõeldud ettevõtetes-asutustes IT-küsimuste ja küberturbe eest vastutavatele isikutele.

Küsitlust saab täita siin

Küberintsident on olukord, kus rikutakse organisatsiooni, asutuse või üksikisiku infosüsteemi ja/või selles oleva teabe konfidentsiaalsust, terviklust ja käideldavust. Küberintsidendid on ka olukorrad, kus kasutatakse omavoliliselt kellegi teise infosüsteemi või häiritakse tahtlikult selle toimivust.

Mullu puutus küberrünnakute või muude küberturbe ohuolukordadega kokku 55% Eesti ettevõtetest, sealhulgas 41% ühe korra ja 14% korduvalt, selgus värskest uuringust. Kõige levinumad ohud olid petu- või õngitsuskirjad, otsest kahju tekitavad viirused ja pahavara ning robotvõrgustikega seotud ohuolukorrad. Samas oli eelmisel aastal võrreldes varasemaga enam ettevõtteid, mis puutusid kokku teenustõkestusrünnakutega (DDoS) ning sagedamini esines ka andmelekkejuhtumeid.

Küberturvalisus on teemaks ka 16. mail Tallinnas toimuval IT-juhtimise aastakonverentsil:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755