Autor: Tarmo Virki • 25. aprill 2023

Eesti IT-firma lõi platvormi, mis ühendab väikesed tarkvaraärid suurklientidega

Väikeseid ja keskmise suurusega tarkvaraettevõtteid suurfirmadest klientidega ühendava platvormi loonud Eesti IT-ettevõte laieneb strateegilise investori toel Soomes.
Eesti IT-firma kinnitab Soome turul kanda sealse investori toel (pilt on illustratiivne).
Foto: Djordje Petrovic / Pexels

Sellega plaanivad nad kasvatada tänavu käivet kaks korda, eelmise aasta 1,2 miljoni euro tasemest.

FoundME kirjutas, et Eestis loodud arendustöö vahendusplatvorm Allies leidis Soomest investori, kelle abiga loodetakse tugevamini sealsel turul kanda kinnitada; seni on nad oma klientidena näinud peamiselt Balti riikide ja Poola tarkvarafirmasid.

Allies ei soovinud tehingu detaile avaldada, kuid äriregistri andmeil kuulub Soome konsultatsioonifirmale Reaktor alates märtsi lõpust veidi üle 10% Alliesest. "Meie jaoks on Reaktor strateegiline investor, ta tsementeerib meie positsiooni Soome turul, mis on väljast sisenejale üldiselt väga keeruline," ütles Alliese asutaja Priit Pavelson.

Ta soovitas ka teisele idufirmadele uurida strateegilisi investoreid, kui riskikapitalistidelt raha kaasamine on keeruline. "Investor võib olla sinu sektorist, see ei pea olema VC. Sealt sa saad tavaliselt raha, aga sektorist võid saada lisaks rahale ka teisi võimalusi: oma toote levitamist, suurema partneri, kliendi," rääkis Pavelson.

Mida kujutab endast Reaktor ning millist sünergiat koostöö Eesti IT-ettevõttega Allies tooma peaks, loe pikemalt FoundME lehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755