Autor: Stiine Reintam • 12. mai 2023

Kiirelt kasvav arvutimängude tootja plaanib kinnisvaraäri. "Avaldab Pärnule väga suurt mõju"

Mitmes etapis valmiv ja kümneid miljoneid maksev kinnisvaraarendus tuleb Pärnus jõe lähedale kaupluste Kanpol ja Bauhof taha.
Foto: Liis Treimann
Pärnusse on kerkimas väga suur kinnisvaraarendus, mida mõni kirjeldab isegi uue linnaosana. Esimene raha on kaasatud ja peagi loodetakse suurt summat Dubai investoreilt.

"Tagasiside oli see, et tehke see võimalikult kiiresti ära," ütles projekti idee autor ja videomängutootja Gamecan asutaja Marten Palu Äripäevale, kirjeldades Pärnu linnapea ja abilinnapeade reaktsiooni. "See avaldab Pärnule väga suurt mõju," ütles ka LVM Kinnisvara vanemmaakler Ingmar Saksing.

Loe lisaks
Üheksast viieni arvutiga mängides – Pärnu videomängutootja noolib miljarditurult oma osa

Tegemist ei ole tavalise kinnisvaraprojektiga – see on Clever Cities Groupi linnak-ökosüsteemi projekt, kuhu plaanitakse peamiselt välismaalastele 800 korterit, mänguarendajate eraülikool ja kuni 14 000 ruutmeetrit äripinda.

Marten Palu sõnul on mängutööstuse suurim väljakutse talentide leidmine ja nende hoidmine, seepärast on hea luua ökosüsteem, kus tulevas eraülikoolis inimesi välja koolitada ja neile seejärel sobivas elukeskkonnas pakkuda tööd, mis on arendajale äärmiselt oluline.

Kui maksta mänguarendajale Stockholmis palka üle 12 000 euro ja Pärnus väga soodsas elamiskeskkonnas 5000 eurot, siis arendaja valib Pärnu, väljendas Palu veendumust, sest elukvaliteet on Eestis väiksemast rahast hoolimata parem.

Loe Äripäevast, kes on projekti esimesed investorid, mis summad on juba mängus ja mida plaanitakse kaasata:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755