Autor: Indrek Kald • 23. mai 2023

CERT-EE: sadakond e-poodi Eestis kasutab aegunud tarkvara, klientide raha on ohus

Vähemalt sadakond e-poodi Eestis kasutab aegunud tarkvara, pannes seeläbi klientide andmed ja raha reaalsesse ohtu.
Riigi infosüsteemi ameti küberturbeüksuse CERT-EE juht Tõnu Tammer.
Foto: Liis Treimann

"Sellised e-poed on ründajatele aga ahvatlevateks sihtmärkideks, sest nende kaudu on häkkeritel võimalik varastada näiteks e-poe klientide andmeid, sealhulgas pangakaartide omi, või teha muid pahaloomulisi tegevusi," selgitas CERT-EE juht Tõnu Tammer.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755