Autor: Erle Kildjer • 1. august 2023

Kuidas kriiside ajastul stressivabalt eelarveid ja prognoose teha

Traditsiooniline ja siiani kasutatav aastapõhine eelarvestamine on juba aastaid kriitika all olnud ning see ei sobi kiirete muutuste või kriiside ajal – eelarve on tihti aegunud juba enne selle valmimist.
Infovara OÜ konsultant Erle Kildjer toob välja, kuidas Jedoxi abil planeerimine ja eelarvestamine uuele tasemele viia

Infovara OÜ konsultant Erle Kildjer selgitab, et kasutama peaks nii lühiajalisi ja libisevaid prognoose kui ka detailseid pikaajalisi eelarveid.

Suurtes ettevõtetes on iga prognoosi tegemine väga ajamahukas protsess, kuna siiani kasutatakse Excelit, mis eeldab palju käsitööd. Käsitööna „ekseldamine“ võimaldab teha ka palju vigu, mille avastamine ja parandamine nõuab veelgi enam aega.

Väljapääsuks on eelarvestamisel ja planeerimisel kasutada selleks mõeldud tööriistu.

Jedox on spetsiaalselt planeerimise, prognoosimise ja eelarvestamise jaoks välja töötatud platvorm ning sisaldab lisaks aruandluse ja analüütika funktsionaalsust.

Jedox – kõige parem planeerimistarkvara

Uuringufirma BARC 2022. aasta uuringus hinnati Jedox kõige paremaks planeerimistarkvaraks pakutava ärilise kasu, planeerimise funktsionaalsuse, paindlikkuse ja kasutusmugavuse osas.

Eesti firmadele on oluline ka see, et sellele tarkvarale on meil olemas arenduspartner – Infovara.

Digitark Äri 2023 kontaktmess-konverentsil teeb Infovara OÜ konsultant Erle Kildjer praktilise töötoa nende lahenduste tutvustamiseks.

Digitark Äri 2023 toimub 10.10.2023. Ootame osalema! Programm ja registreerimine SIIN.

Töötoas osalejad saavad teada, kuidas Jedoxi abil oma planeerimine ja eelarvestamine uuele tasemele viia ja Excelite hunniku asemel ühtset mugavat platvormi kasutada.

Töötoas näitame, kuidas Jedoxi abil:

• teha üleettevõttelist integreeritud planeerimist nii, et ostu, müügi, tootmise, personali, IT, turunduse jms andmed on omavahel seotud, igat numbrit tuleb planeerida ainult korra ning ühe plaani tulem on teise plaani sisendiks;

• ühe nupuvajutusega kopeerida plaani aluseks eelmise aasta tegelikud tulemused või eelmise plaani versiooni ning seda siis vajaduse järgi korrigeerida;

• teha plaane ja prognoose kiiresti ning sobivas mahus ja ajavahemikus – uuendada jooksva aasta prognoose kasvõi iga kuu, sealjuures ilma Excelite rägastikuta.

• juhtida turvaliselt kogu planeerimise protsessi – aktsepteerida või saata tagasi allüksuste plaane ja liita need ühtseks tervikuks;

• automatiseerida AI-ga kogu planeerimise protsess või osa sellest ning mõista, kuidas Jedox AI toimib.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755