Autor: Indrek Kald • 2. august 2023

Kaheksa miljonit! Tarkvarafirma maksab pea kogu kasumi dividendina välja

Eesti tarkvaraettevõte teenis aastaga üle kaheksa miljoni euro ärikasumit, millest pea kõik makstakse dividendina omanikule.
Välismaalastest töötajad toob IT-ettevõte kõik Eestisse, väljavõte kodulehelt.

Sadakonna töötajaga IT-firma kasvatas aastases võrdluses müügitulu kolmandiku võrra.

Jutt on OÜst Breakwater Technology, mis teenis 30. aprillil lõppenud majandusaastal 17,95 miljoni eurose käibe juures 8,1 miljonit tegevuskasumit. Aasta varem ulatus tegevuskasum 6,4 miljoni euroni.

Värskes aruandes on kasumi jaotamise ettepanekus kirjas kaheksa miljoni euro maksmine omanikule. Eelmisel majandusaastal ulatus väljakuulutatud dividend viie miljoni euroni, veel aasta varem 2,1 miljonile.

Eelmise majandusaasta müügitulu teenis ettevõte pea täismahus Maltalt, kuhu osutati enam kui 16 miljoni euro eest tarkvaraarenduse teenust. Ligi miljon teeniti lisaks IT hoolduse ja toega ning 0,8 miljonit vahendustasudena. Ka aasta varem müüs Breakwater Technology oma teenust sarnasel viisil Maltale.

Breakwater Technology tööjõukulu ulatus 7,1 miljoni euroni. Muud tegevuskulud kokku ületasid 1,1 miljoni piiri, millest 0,2 miljonit läks rendile, värbamisele kulus 0,17 miljonit, samas reklaamikulu on nii sel kui eelmisel majandusaastal olnud null.

Majandusaasta alguses töötas ettevõttes 72 inimest, aasta lõpus ehk tänavu aprillis oli IT-ettevõttes kokku juba 99 töötajat. Sel majandusaastal plaanib Breakwater Technology värvata veel kümme töötajat.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul on nende põhiliseks probleemiks IT-spetsialistide puudus Eesti turul. Selle lahendamiseks kaasab Breakwater Technology värbamisagentuure, mis otsivad spetsialiste üle ilma. IT-firma poliitikast lähtuvalt tuuakse kõik välismaised spetsialistid Eestisse kohapeale, mitteresidentidest töötajaid ettevõttel pole.

Klientide maksekäitumine on ettevõtte teatel olnud seni väga hea. Laene ega liisinguid firmal pole. Eesti majandusega pole kõnealune IT-äri otseselt seotud, kuna enamik tarnijatest ja ka kliendid asuvad väljaspool Eestit. Küll võivad sel majandusaastal tegevuskulud suureneda inflatsiooni tõttu. Ka palgakulu võib suureneda indekseerimiste läbi. Eelmisel majandusaastal 2022-23 kasvas palk keskmiselt 10%.

Breakwater Technology saavutas mullu IT-firmade TOPis 3. koha, fotol personalijuht Kristina Sisin ja tegevjuht Grant Louis Brett mullu oktoobris IT-juhtimise aastakonverentsil.
Foto: Raul Mee

Breakwater Technology tegevusalaks on tarkvaraarendus ja tehnoloogiatööstusega seotud IT-teenused (lisaks arendusele ka kolmandate osapoolte integreerimine ning IT- tugi ja opereerimine). Sel kevadel lisandus ka IT-turvalisuse teenuse pakkumine. Tänavu mais alanud majandusaastal planeerib Breakwater Technology jätkata tarkvaraarenduse (projekt ja ad-hoc), tarkvara toe ja IT tugiteenustega.

Breakwater Technology OÜ asutati 2018. aastal. Firma omanikuks on Rootsi ettevõte Dynamic Projects Sweden AB. Breakwater Technology juhatusse kuulub Nicklas Fredrik Barman, firma tegevjuhiks on Grant Louis Brett.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755