Autor: ITuudised.ee • 22. august 2023

Veriffil tänavu juba teine suur koondamine. "Peame astuma sammu tagasi"

Veebruaris 12% üleilmsest tiimist – peamiselt Eestis – koondanud Veriff vähendab nüüd töötajate arvu veel enam kui viiendiku võrra.

"Peamiseks põhjuseks on jätkuv keeruline globaalne majandusolukord," ütles Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas foundME teatel.

Ükssarviku Veriff juht ja asutaja Kaarel Kotkas.
Foto: Andras Kralla

"Meie tänaste klientide kasvutempo on võrreldes varasemaga aeglustunud ja ka uute klientide mahtude kasvatamine võtab kauem aega," viitas ta kõrgetele intressimääradele, mis mõjutavad tehnoloogiaettevõtete kasvu.

Veriff koondab 21% oma tiimist ehk 101 töötajat üle maailma, seejuures algatas ettevõte Eestis kollektiivse koondamise protsessi, mis puudutab 55 töötajat (17% Eesti tiimist) eri valdkondades.

"Kuigi Veriff on hästi kapitaliseeritud ja meil on tugev kliendibaas, keda me jätkuvalt toetame, peame astuma sammu tagasi," ütles Kaarel Kotkas ja lisas, et neil tuleb oma kulud ja plaanitud investeeringute fookuse üle vaadata, et ettevõtte tegevus oleks tänases majanduskeskkonnas jätkusuutlik.

Selle aasta veebruaris koondas isikutuvastustehnoloogiat arendav Veriff üleilmselt 12% tiimist ehk 66 inimest, enamasti Eestis. Seekordse koondamise järel jääb Veriffi 380 töötajat üle ilma.

Mullu jaanuaris kaasas Veriff C-ringi rahastusvoorus sada miljonit dollarit ehk umbes 89 miljonit eurot, jõudes toona ka ükssarviku ehk enam kui miljard dollarit väärt idufirma staatusesse.

Loe pikemalt:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755