Autor: ITuudised.ee • 23. august 2023

Advokaadi nõu: tehisintellekti kasutuse riske peavad eriti pingsalt hindama tarkvarafirmad

Eeskätt just tarkvaraettevõtetel tuleb kaardistada tehisintellekti loodud sisu kasutamisega seotud riskid ning oluline on teadvustada ka võimalikke tagajärgi.
Andmevargast juturobot võib tuua ettevõttele hiigeltrahvi, hoiatavad Raski advokaadid (pilt on illustratiivne).
Foto: Pexels

Tehisintellektil põhinevaid programme, näiteks jutu- ja tõlkeroboteid, on ettevõtetes võetud kasutusele valdavalt heas usus, kuid reeglite puudumine võib kalliks maksma minna, hoiatasid Äripäevas advokaadibüroo Rask vandeadvokaat Timo Kullerkupp ning advokaat Ken Kaarel Gross.

Tehisintellekti kasutamisega kaasnevad nende sõnul isikuandmete ja ärisaladuse töötlemisega seotud riskid, sageli on mängus ka tundlikud kliendiandmed, samuti võidakse tõlke- või juturobotit kasutades edastada ärilist teavet, mille suhtes kehtivad ranged piirangud.

"Ärisaladuse avaldamise puhul sisulist kahjusumma piirangut ei ole – vastavalt olukorrale võib rääkida miljonitest või miljarditest eurodest. Kui aga tegu kvalifitseerub ka kuriteoks, siis võib andmete avaldaja minna ka paariks aastaks vangi ning juriidiline isik saada lisaks kahju hüvitamise kohustusele ka kuni 16 miljonit eurot trahvi," selgitasid advokaadid.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755