Autor: ITuudised.ee • 8. veebruar 2024

200 miljoni euro küsitlus: millist Eesti IT-firmat soovitad e-riiki arendama?

Majandus- ja IT-minister Tiit Riisalo tahab Eesti e-riigi uuele tasemele viia, laenates selleks 200 miljonit eurot. Soovitage arendajat!
Kas Eesti võiks personaalse riigi arenduseks võtta 200 miljonit eurot laenu?
Foto: Willfried Wende / Unsplash

Sel nädalal ministri poolt lähemalt tutvustatud personaalne riik on platvorm, mis koondab nii tavakodaniku kui ka ettevõtja jaoks vajalikud igapäevased teenused. Kui Eesti riik hakkab sellist lahendust tellima, tehakse hangete kaudu, on Riisalo kinnitanud.

Küsime aga ITuudised.ee lugejailt, millist meie tarkvaraettevõtet sooviksite eeskätt näha Eesti e-riigi uue lahenduse loojana?

Mullu oktoobris loodi riigi infosüsteemi ametisse (RIA) personaalriigi osakond, mis katab masinõppe ja keeletehnoloogia, riikliku mobiilirakenduse, riigiportaali ning sündmusteenuste valdkonnad.

Taavi Ploompuu juhitava osakonna idee on koondada ühe katuse alla kodanikele ja ettevõtjatele mõeldud personaalsete e-teenuste loomine ning nende pakkumine eelistatuimas keskkonnas.

IT-minister Tiit Riisalo selgitas personaalse riigi kontseptsiooni ka mõne kuu eest Äripäeva raadios:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755