Veebiseminar
Ainult tellijale

Järelvaadatav: Kuidas ennetada ja lahendada vaidlusi tarkvaraarenduses?

Erinevad rahvusvahelised uuringud näitavad, et lausa rohkem kui pooled IT-projektidest ebaõnnestuvad. Just läbimõeldud ja selge dokumentatsiooni puudumine loob nii suurte kui ka väiksemate tarkvaraarenduste puhul soodsa pinnase tellija ja arendaja vaheliste erimeelsuste tekkimiseks. Seminaril vaatame praktikas enamlevinumaid vigasid lepingute koostamisel ja arendusprotsessi dokumenteerimisel.

Töögrupp suurematest IT hankeid korraldavatest riigiasutustest ning ettevõtjatest Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidust (ITL) töötasid 2015. aastal välja tarkvaraarenduse riigihangete soovitusliku tüüplepingu. Tüüplepingu dokumendid on kättesaadavad SIIN.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT partner ja tarkvaravaidluste ekspert Priit Lätt oli selle töögrupi üks liikmetest ja selgitab seminaril tarkvaraarenduse tüüplepingu versiooni 1.0 kasutamisvõimalusi erasektoris.

Kuigi heade lepingute eesmärgiks on vaidluste ärahoidmine, ei saa konflikte ka täiuslike lepingutega täielikult välistada. Seminari teises osas käsitletaksegi õiguslikke võimalusi selliste vaidluste lahendamiseks.

Käsitlemisele tulevad järgmised teemad:

- Tarkvaraarenduse lepinguga seotud sissejuhatavad õiguslikud küsimused;

- Tellijate peamised vead;

- Täitjate peamised vead;

- Lepingupoolte õiguskaitsevahendid;

- Vaidluste lahendamise võimalused;

- Tarkvaraarenduse riigihangete tüüpleping ja selle kasutatavus erasektoris.

Veebiseminari viib läbi advokaadibüroo GLIMSTEDT partner Priit Lätt.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest (liina.aru@aripaev.ee).

VORMISTA TELLIMUS
TELLI VEEBISEMINAR JA SAAD SEDA VAADATA 3 NÄDALA JOOKSUL ENDALE SOBIVAL AJAL JA KOHAS
Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112