Autor: Birjo Must • 1. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspress Grupp investeerib Hindriksi idufirmasse

Ekspress Grupp investeerib 50 000 eurot rahvusvahelisse töövahendusportaali Jobbatical, mille asutaja on ettevõtja Karoli Hindriks.

“Tunneme Jobbaticali asutajat Karoli Hindriksit juba aastaid ning kohe esimesel korral, kui uuest ideest kuulsime, hakkas see meile meeldima”, sõnas Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin. “Meil on hea meel, et saame olla osalised projektis, millel on potentsiaali saada järgmiseks Eestist pärit edulooks.”

Meediafirma teatas börsile, et OÜ Jobbatical on uus Eestis sündinud idufirma, mille eesmärk on viia kokku rahvusvahelisi tööpakkumisi reisialtite tööotsijatega tehnoloogia- ja ärivaldkonnas.

Jobbatical teatas täna, et kaasab uues investeerimisringis kokku 510 000 eurot. "Iga päev liitub meie keskkonnaga sadu andekaid inimesi. Oleme alates aprillist kasvanud ligi 12 korda," ütles Hindriks.

Investeerimisringi vedas Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap, kellele lisaks paigutasid oma raha ka ingelinvestorid Eestist, Lätist, Soomest ja Suurbritanniast.

"Meile avaldavad Jobbaticali kiire kasv ja lühikese ajaga tehtud saavutused muljet," ütles SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov.

Börsiteates märgiti, et maailma nimekaimad tehnoloogiameedia väljaanded on Jobbaticali kirjeldanud kui teenäitajat tuleviku tööturule: „Augustis nimetas USA uuringufirma CB Insights Jobbaticali üheks maailma kõige mõjukamaks personaliotsingu tehnoloogia ettevõtteks. Vähem kui aasta eest käima läinud platvorm kasvab kiirelt ning alates aprillist on kasutajaskond kasvanud üle kümne korra.“

Jobbaticali kaudu otsib rahvusvahelisi tööotsi üle 15 000 inimese ning kasutajad on ennekõike USAst, Brasiiliast ning paljudest Euroopa riikidest.

Möödunud aastal sai Jobbatical riigilt 130 000 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755