Loomehäkk loob uusi digirakendusi

Loomehäkk
Loomehäkk toimub Tallinnas esmakordselt.

Jaanuari lõpus Tallinnas esmakordselt toimuv Loomehäkk hakkas välja pakkuma ideid, milliseid digirakendusi kahepäevasel loomevaldkondade hackathonil arendada.

Teiste seas on välja käidud mõte häkkida 2018 valmivale Sipsiku-multikale meedialisasid, uue ERMi hoone targa pileti süsteemi ja heliloomisrakendusi mobiiltelefonidele.

48tunnisel Loomehäkil arendavad kohapeal tekkivad meeskonnad lihtsaid digitaalseid rakendusi loomevaldkondadele filmist muuseumideni ja disainist festivalideni. Loomehäki enam kui 15 partnerorganisatsiooni pakuvad ürituse Facebookilehel lühiklippides välja mõtteid, milliseid lahendusi nad ise vajaksid. Parematel osalejatel avaneb võimalus loodud rakenduste baasil partneritele tegelikult teenuseid osutada.

Loomehäkki korraldavad inkubaator Digix ja Tallinna Ülikooli Avatud Akadeemia. Ürituse partnereiks on ettevõtetest Microsoft, Mooncascade, Eesti Telekom, BrandManual, CreativeMobile ja Tere, avalikust ja kolmandast sektorist ERR, PÖFF, Eesti Rahvusarhiivi Filmiarhiiv, GameFounders, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Filmi Instituut, MusicEstonia ning kõrgkoolidest kunstiakadeemia, muusika- ja teatriakadeemia, Tartu Ülikool, maaülikool, tehnikaülikool, Viljandi Kultuuriakadeemia, IT-kolledž, EBS ja ettevõtluskõrgkool Mainor.

Üritus toimub Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, üliõpilastele on osavõtt sooduskoodiga tasuta. Loomehäkile saab registreeruda ürituse Facebookilehel.

Ühtlasi on Loomehäkk avalöögiks ülikoolideülesele ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmile "Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel". Loomehäkki kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara