Aasta Ettevõte 2016 tiitlile pretendeerib kaheksa ettevõtet

Aasta Ettevõtte nominendi AS Proeksperdi juhatuse esimees Marko Sverdlik
Aasta Ettevõtte nominendi AS Proeksperdi juhatuse esimees Marko Sverdlik

Täna õhtul toimub Kultuurikatlas pidulik auhinnagala Eesti Parimad Ettevõtted 2016, kus tunnustatakse taaskord edukaid Eesti ettevõtteid ja ettevõtjaid. Lisaks Ettevõtluse Auhinna konkursi ja Eesti Ettevõtete Konkurentsivõime edetabeli parimatele kuulutatakse galal välja ka Aasta Ettevõte 2016.

Sel aastal nomineerivad Aasta Ettevõtte tiitlile Eastman Specialties OÜ, Hekotek AS, Proekspert AS, Estonian Cell AS, SPS Grupp OÜ, Adcash OÜ, Tallink Grupp AS ja Kohila Vineer OÜ. Aasta Ettevõte 2016 nominentide seast valis võitja välja esinduslik žürii, kuhu kuulusid nii riigi kui erasektori esindajad.

Žüriisse kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, ettevõtja Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS juhatuse esimees) ja ettevõtja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS juhataja, Aasta ettevõtja 2012).

Hindamisel võeti arvesse nominendi majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, rolli töökohtade loomisel, panust töötajatesse, tegevusi ekspordi suunal, vastutustundlikkust ning panustamist ühiskonda. 

Kultuurikatlas toimuval galal kuulutatakse välja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse konkursi “Ettevõtluse auhind” võitjad viies kategoorias. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli parimaid ettevõtteid tunnustatakse kolmes kategoorias vastavalt ettevõtte suurusele ja ka 11 erineva valdkonna konkurentsivõimelisimaid ettevõtteid. Lisaks tunnustatakse tublimat ja tegusamat õpilasfirmat ning ettevõtluse edendajat.

Galal teeb oma esimese avaliku pöördumise ettevõtjate poole ka vastne Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes kuulutab välja Aasta Ettevõtte 2016 ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Swedbanki poolt algatatud konkursi „Noore ettevõtja 2016“ laureaadi.

Auhinnagalast on võimalik osa saada ETV vahendusel. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara