1. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spotify juht: vanaviisi jätkates oleks ettevõte surnud olnud

Foto: Pixabay
Spotify oleks mõne aasta eest hingusele läinud, kui juhid poleks julgenud riskantset äriotsust langetada, tunnistas firma asutaja Daniel Ek.

Helsingis toimunud tehnoloogiakonverentsil Slush peetud kõnes ütles Ek, et ettevõtte juhtkonnal läks kaua aega mõistmaks, kui olulised on mobiiliseadmed ja missuguseid kasvuvõimalusi see pakub.

Enne 2013. aastat oli Spotifyl küll mobiilirakendus, ent seda sai kasutada üksnes siis, kui klient oli nõus muusika kuulamise eest raha maksma. Arvutis sai muusikat kuulata ka tasuta. Lühiajaliselt läks tasulise mobiilirakenduse idee inimestele peale, aga õige pea sai selgeks, et ettevõte nii ei kasva.

“Mõnda aega oli see hea, sest kui inimene tahtis nutitelefonist muusikat kuulata, pidi ta maksma,” meenutas Ek. Kuid sellest ei piisanud. Kolme aasta eest otsustas Spotify laiendada tasuta muusikakuulamise võimalust ka mobiiliseadmele ja see hetk ettevõttes ei unune, sest kasutajate arv kasvas hüppeliselt.

“Ma mäletan seda päeva, kui hakkasime pakkuma tasuta teenust. Ma usun, et vanaviisi oleksime suutnud jätkata umbes kuus kuud ja siis oleks ettevõte surnud olnud,” meenutas ta.

“Igal suurel ettevõttel on elu jooksul vähemalt kolm surmalähedast kogemust,” ütles Ek.

Spotify väärtuseks on praegu hinnatud 8,5 miljardit dollarit ja teenust kasutab 100 miljonit inimest, kellest 40 miljonit on teinud ka tasulise tellimuse ehk maksavad muusika kuulamise eest.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755