Autor: ITuudised.ee • 7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna netitorn

Foto: Veiko Tõkman
Levira annab teletorni massiivse vundamendiga ümbritsetud keldris ruumi serveripargile ja katsetab uut tehnoloogiat asjade interneti jaoks.

Seoses kommertskanalite, TV3 ja Kanal2 lahkumisele vabalevist püüab Levira vältida olukorda,  kus riigifirma veepeal hoidmiseks tuleb hakata kulutama maksumaksja raha ning just seepärast on ettevõte oma teenuste hulka aasta jooksul oluliselt laiendanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Levira juhatuse esimehe Tiit Tammiste sõnul moodustab praegu umbes kolmandik müügituludest eksport – sealhulgas rahvusvaheliste telekanalite kohaliku turu jaoks kohandamine. Teine osa uutest teenustest on otseselt seotud Tallinna teletorniga, kus suur osa Levira tuleviku teenustest on viidud hoopis teletorni alla, massiivsete seintega vundamendi sisse, kus on Levira uued serveriruumid klientidele ning ettevõtte enda klientide serverid.

Eelmise aasta talvel avatud ja umbes miljon eurot investeeringut nõudnud uued serveriruumid on tegelikult pelgalt edasiarendus, mitte päris uus ärisuund, sest Levira on juba 2013. aastast teletorni all servereid võõrustanud. Uus serveripargi taristu on lihtsalt põlvkonnavahetus: välisõhu asemel kasutatakse serveri jahutamiseks nüüd vesijahutust, kõik moodulid on üksteisest eraldatud ja ruumid niimoodi ehitatud, et kui servereid juurde tuleb, saab mooduleid kergesti ükshaaval juurde lisada.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755