Autor: ITuudised.ee • 16. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalministeerium nõuab Tietolt ligi 900 000 eurot trahvi

Tieto juht Anneli Heinsoo
Foto: Raul Mee
Riik ja Tieto vaidlevad sotsiaalkindlustusameti IT-süsteemi läbikukkunud töö trahvisumma üle.

Sotsiaalministeerium ja nüüdseks SKAIS2 endise arendaja Tieto vahel käib tõsine võitlus, kus kumbki nõuab oma ega ilmuta taganemismärke, kirjutab Eesti Päevaleht. Reedesel pressikonverentsil, kus teatati Tietoga lepingu lõpetamisest ja uue hanke korraldamisest, üritati olukorda esitada kui kahe osapoole üksmeelset lahkuminekut, ent tegelik pilt on siiski palju pingelisem.

Nagu teada, on riigi seni suurimat IT-arendusprojekti SKAIS2 saatnud algusest peale ebaõnnestumiste jada. 2014. aastal alustati arendamist firmaga Icefire, ent 2015. aasta lõpust jätkas Tieto üksinda ning mullu aasta lõpus selgus, et tähtajaks, jaanuariks 2017 arendus siiski valmis ei saa. Tietoga fikseeriti projekti uus ajakava, mille alusel pidavat 2017. aastal SKAIS2 osalt kasutusele võetama, aga ülejäänud süsteemi valmimine lükati 2018. aastasse. 

Nüüd nõuab Sotisaalministeerium Tietolt kokkulepitud tähtajaks mittevalminud tööde eest leppetrahvi 855 452 eurot ja 94 senti. 

Loe pikemalt Eesti Päevalehest. 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755