Autor: ITuudised.ee • 14. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalkaitse infosüsteemi uute arendajatega on lepingud sõlmitud

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse direktor Katrin Reinhold
Sotsiaalkaitse infosüsteemi (SKAIS) arendustöödeks sõlmis Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus raamlepingud Nortal AS-i ja Trinidad Wiseman OÜ-ga.

Nortali ülesandeks on SKAIS-i arhitektuuri korrastamine, SKAIS2 jätkuarenduste elluviimine puuduolevate funktsionaalsuste realiseerimiseks ja SKAIS-i tarkvara hooldus ning muude tööde teostamine. Hanke teise võitja, Trinidad Wiseman OÜ ülesandeks saab kasutajaliideste disainimine kodanikele, teenuseosutajatele ja ametnikele.

„Mõlemad ettevõtted eristusid teisest pakkujatest väga hästi läbimõeldud proovitöö lahendustega,“ ütles Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse direktor Katrin Reinhold.

Sotsiaalkindlustusameti peadirektori Egon Veermäe sõnul on oluline, et ameti teenused oleks arendatud viisil, et need on inimestele mõistetavad, lihtsalt ja taotlustevabalt kättesaadavad. „Sotsiaalkindlustusametiga suhtlemine peab tänu e-kanalitele muutuma senisest efektiivsemaks ja vähem ajamahukaks. Ka on oluline integratsiooni suurendamine erinevate süsteemide vahel, et inimene ei pea teenuste saamiseks korduvalt esitama kord juba riigile või kohalikule omavalitsusele esitatud andmeid, tõendeid ja dokumente,“ rääkis Veermäe.

Nortali juhatuse liikme Andre Krulli sõnul on Nortalil hea meel olla arenduspartneriks sedavõrd oluliste teenuste juures, mille lihtne kättesaadavus on kriitilise tähtsusega ühiskonna kaitsetuimate gruppide jaoks. “Tegu on vaieldamatult ühe keerulisema ja mastaapsema muudatuste ellukutsumise ja juhtimise projektiga, mille raames muudetakse lõppkasutaja vajadustest lähtuvalt ulatuslikult nii seniseid teenuseid kui ka korraldatakse ümber mitmed organisatsioonisisesed protsessid,” lisas Krull.

Trinidad Wisemani juhatuse liikme ja tegevjuhi Ander Tenno sõnul on nii ulatusliku projekti õnnestumiseks oluline, et kõik osapooled teeksid tihedat koostööd ning lisas, et nende spetsialistid ootavad projekti suure innuga. 

Rahvusvahelise riigihanke SKAIS-i arendajate leidmiseks kuulutas Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus välja 21. detsembril 2017, pakkumuste esitamise tähtaeg oli 15. veebruaril 2018. Hanke eeldatavaks maksumuseks oli 10 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Riigihange kuulutati välja kahes osas, esimesele osale laekus 3 ja teisele osale 4 pakkumust. Riigihanke eesmärk oli sõlmida raamlepingud mõlema osa võitjaga, kes hakkaksid arendama ja hooldama sotsiaalkindlustuse valdkonna avalikke teenuseid ja nendega seotud töid SKAIS-is.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755