Autor: ITuudised.ee • 22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu ülikooli tasuta programmeerimiskursused tulevad jälle

Foto: Raul Mee
Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi pakutavad ülipopulaarsed eestikeelsed tasuta e-kursused jätkuvad ka sel sügisel. Menukad programmeerimisteemalised e-kursused toimuvad juba mitmendat korda ning praeguseks on need edukalt lõpetanud enam kui 6000 inimest.

11. septembril algab neljanädalane kursus „Programmeerimisest maalähedaselt“, mis tutvustab osalejatele ülevaatlikult programmeerimiskeelt Python. Kursust vürtsitavad elulised maalähedased lood, mis loovad paralleele programmeerimisega seotud teemade ja igapäevase eluolu vahel.

Huvilistel, kes tahaksid programmeerimisega juba põhjalikumalt tutvust teha, on võimalik liituda 16. oktoobril algava e-kursusega „Programmeerimise alused“, mis on mahukam ning pakub osalejatele võimalust end tõeliselt proovile panna. Kursuse läbijad saavad hiljem teadmisi edasi arendada jätkukursusel „Programmeerimise alused II“, mis kokku annab sisuliselt sama kursuse, mille läbivad informaatika bakalaureuse esimese aasta tudengid.

Kursuste eestvedaja informaatika lektor Eno Tõnisson „Oleme neid kursuseid korraldanud juba mitu aastat ja meid motiveerib endiselt võimalus pakkuda avastamisrõõmu ja õppimiselamusi eri ameti, elukoha ja vanusega inimestele. Loodame, et osalejad saavad mõndagi teada programmeerimisest, aga avastavad uut ka iseenda kohta. Võib-olla aitab just tutvus programmeerimisega ümbritsevat mõista ja tulevikuga paremini hakkama saada.“

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755