Autor: ITuudised.ee • 7. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algav Code Week paneb tuhanded noored programmeerima

Foto: Pixabay.com
Täna, 7. oktoobril algab üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mis toob kokku tuhanded programmeerimishuvilised ka Eestis. 7.-22. oktoobrini toimub üle 150 IT ja programmeerimisteemalise tasuta ürituse, kus huvilised saavad roboteid programmeerida, virtuaalreaalsusega tutvuda, animatsioone ja mänge luua jpm.

Sel aastal viiendat korda toimuv üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week on rohujuuretasandi ettevõtmine, mille eesmärk on tutvustada programmeerimist lihtsal ja kaasahaaraval viisil ning tuua see lähemale meie igapäevaelule. Selle algatasid 2013. aastal Euroopa Komisjoni noored digitaalarengu tegevuskava nõustajad, tänaseks on Code Weekist kasvanud ülemaailmne ettevõtmine, kuhu on kaasatud ligi 50 riiki ning ühtekokku pea miljon inimest.

Programmeerimisnädala tegevusi Eestis koordineerib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). „Code Week tähendab paljudes Eesti koolides põnevaid, spetsiaalselt sellele nädalale mõeldes tehtud töötube, et programmeerimise ja IT-ga esmast tutvust teha,“ ütles HITSA juhatuse esimees Heli Aru-Chabilan. „Programmeerimisnädala tegevused varieeruvad 3D-kokandusest multifilmide tegemiseni, küberturvalisusest nutikodudeni, näidates ilmekalt seda, et IT on tõepoolest kõikjal meie ümber.“

Programmeerimisnädala raames toimub üle 150 ürituse pea kõikides maakondades, tegevusi viivad läbi koolid, lasteaiad, raamatukogud ning huviringid. Töötubades õpitakse animatsioone, mänge ning mobiilseid äppe looma, ehitatakse ja programmeeritakse roboteid, tutvutakse 3D-maailma ning küberturvalisusega, uudistatakse asjade internetti jpm. Kõik üritused on osalejatele tasuta.

Code Weeki raames jagas Google sel aastal välja stipendiume 60-le koolile 33-st riigist, sealhulgas ka kahele Eesti koolile - Narva Paju Koolile ning Tabasalu Gümnaasiumile. 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755