11. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Washingtonis toimub kõrgetasemeline digiseminar

Toomas Hendrik Ilves
Foto: Andres Haabu
Täna, 11. oktoobril toimub Washingtonis kõrgetasemeline seminar „Digitaalsed dividendid: tee digitaalse ühiskonna poole“, mille üks korraldajatest on Euroopa Liidu eesistujamaa Eesti. Seminari avab rahandusministri eriesindaja ELi eelarve küsimustes Märt Kivine.

„Seda, kuidas me Euroopas digitaalset turgu korraldame, jälgib ja järgib kogu maailm. Eesti võttis otsusega keskenduda eesistumisperioodil digi-asjadele endale suure vastutuse,“ märkis Kivine.

„Maksustamist ja teenuste korraldust puudutavad uuenduslikud lahendused ei tohi takista majanduse arengut ega jätta kasutamata tehnoloogiast saadavat kasu. Samal ajal peavad need lahendused tugevdama tarbijate ja kodanike õigusi,“ võttis Kivine kokku digivaldkonna ühe peamise väljakutse, millele ka seminaril keskendutakse.

Seminari põhi-ettekande teeb Eesti eelmine president Toomas Hendrik Ilves, kes kõneleb eelkõige Eesti näitel digiühiskonna võimalikkusest ja võimalustest. Ilvese ettekanne rõhutab seda, et otsustav pole mitte tehnoloogia, vaid tehnoloogia pakutava kasutamine selleks õiguslikku ja halduskeskkonda luues.

Seminar keskendub laiemalt sellele, kuidas digitehnoloogia areng majandust, ühiskonda ja valitsemisviise muudab. Arutelu üheks põhiküsimuseks on, milliseid võimalusi pakub digitehnoloogia riikidele sissetuleku ja tootlikkuse edendamiseks. Teisest küljest vaadeldakse ka valdkonnaga seotud väljakutseid, nagu näiteks privaatsuse tagamine, andmete kaitse ja küberturvalisus.

Eesti korraldab üritust koostöös Maailmapanga, ÜRO Sihtasutuse ja Digitaalse Arengu Alliansiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755