Autor: ITuudised.ee • 6. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Delli uue põlvkonna serverid toovad moodsaima serveritehnoloogia massidesse

Foto: Kuvatõmmis
Dell EMC tõi enda pilveserverite portfooliosse uued tooted, milleks on värsked PowerEdge 14. põlvkonna serverid.

Uued seadmed on osa Dell EMC HCI (Hyper-converged infrastructure) perekonnast, mis koosneb serveritest, kus kõik vajalikud osad teenuse toimimiseks on koos ühes tootes ning klientidel on neid mugav paigaldada ning lihtne ka nõudluse suurenemisel juurde lisada.

“Kliendid, kes uuendavad enda IT-süsteeme otsivad aina enam kompaktseid ning kõik ühes (HCI) tooteid, mida on lihtne paigaldada ning mis aitavad ettevõtte IT-süsteemide toimimist lihtsamaks ning paremini hallatavaks muuta,” sõnas uute toodete kohta Dell EMC ühendatud platvormide ja lahenduste osakonna juht Chad Sakac.

“Täpselt seda Dell EMC uued serverid pakuvadki. Tegu on koheselt toimivate ning lihtsalt paigaldatavate toodetega, mis annavad samas kliendile võime soovi korral alati lihtsalt seadmeid juurde lisada ning seeläbi IT-süsteemide võimekust suurendada. Tooted ise on samas toodetud juba kaua toiminud ning enda ja enda toodete usaldusväärsust tõestanud ettevõtte poolt.”

Uuringufirma IDC andmetel on mainitud HCI-tüüpi kõige kiiremini kasvav serverikomplektide valdkond maailmas. Selle käive kasvab igal aastal 48,5 protsenti ning 2017. aasta teise kvartali seisuga moodustasid need peaaegu neljandiku kõigist valdkonna toodete müügist. Samade uuringute kohaselt on Dell EMC HCI serverikomplektide müügis maailmas esikohal. Firma müük moodustas 2017. aasta teise kvartali seisuga valdkonna omast peaaegu kolmandiku.

Uued tooted on paindlikumad

Delli uued serverid panevad nüüd kokku HCI-tüüpi toodete lihtsuse, mugavuse ning laienemisvõimalused kõige uuema serveritehnoloogiaga. See lubab HCI serverikomplekte paigaldada ka suurematesse andmekeskustesse ning annab ettevõtetele võimaluse kasutada seadmeid enamate ülesannete jaoks.

Dell EMC 14. põlvkonna PowerEdge serverid sisaldavad endas Inteli Xeon Scalable perekonna protsessoreid. Serveritesse on mugavam paigaldada SSD salvestusruumi, neil on paremad jahutussüsteemid ning ka vastupidavus peaks olema märkimisväärselt paranenud.

Dell EMC HCI perekonda kuuluvad nii VxRail kui ka XC seeria tooted.

Dell EMC VxRail tehnoloogia 14. põlvkonna serverites

Dell EMC VxRail lahendused uutes 14. põlvkonna serverites pakuvad suuremat võimsust ning paindlikumat sisuvalikut, mis peaks aitama leida täpselt sobiva serverilahenduse igale kliendile. VxRail toodete soetajad võivad oodata:

·              Paremat jõudlust isegi kõige suurema nõudlusega rakenduste jaoks.

·              Usaldusväärset toimimist.

·              Suurt valikut serverilahendusi, mida saab sobitada ükskõik mis suurusega ettevõttesse.

Dell EMC XC seeria tehnoloogia 14. põlvkonna serverites

Dell EMC XC seeria tehnika 14. põlvkonna serverites pakub klientidele eriti kiired pilvelahendusi. Seda saab pakkuda tänu lisatud NVMe/SSD salvestusruumi kasutamisele. Täpsemini võivad kliendid oodata:

·              Suuremat jõudlust suurte arvutushulkade jaoks. Kuni 50 protsenti enam protsessorituumasid ühe serverikomplekti kohta.

Kuni 93 protsenti suuremat arvutusvõimsust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755