Autor: ITuudised.ee • 17. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peaminister külastas Riigi Infosüsteemi Ametit

Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo
Peaminister Jüri Ratas külastas eile Riigi Infosüsteemi Ametit (RIA), kus tänas kõiki suure töö eest ID-kaardi turvaprobleemide lahendamisel.

Ratase sõnul tegid RIA spetsialistid koos Politsei- ja Piirivalveameti ja teiste asutustega ära tohutu töö, et leida ID-kaardi turvanõrkusele lahendus. Suurem osa peatatud sertifikaatidega dokumentidest on praeguseks uuendatud – oma ID-kaardi on uuendanud 425 000 inimest. Uuendamiseks on aega märtsi lõpuni, pärast seda tuleb taotleda uus kaart. Isikut tõendava dokumendina kehtib ID-kaart edasi kuni sellel märgitud kuupäevani.

RIA juhid andsid täna peaministrile ülevaate olukorra lahendamisest ja esmastest järeldustest. Lähikuudel arutab teemat ka valitsuskabinet. "Võtame juhtunut õpetliku kogemusena ja teeme kõik, et meie inimestel oleks ID-kaarti ja teisi digiühiskonna võimalusi mugav ja turvaline kasutada," ütles Ratas.

Ratas sai kohtumisel ülevaate ka RIA tänavustest peamistest teemadest, sealhulgas arengutest küberruumis. Küberintsidentide ja –rünnakute arv nii Eestis kui kogu maailmas on kasvutrendis, mistõttu paneb amet rohkem rõhku nii inimeste teadlikkuse tõstmisele, reageerimisvõimekuse suurendamisele kui ka rahvusvahelisele koostööle.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755