12. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dropbox loodab IPOga väljastada aktsiaid ligi 650 miljoni eest

Foto: Pixabay
USA börsijärelevalvele esitatud dokumentide kohaselt loodab andmehoiufirma Dropbox oma peatse IPOga väljastada 648 miljoni dollari väärtuses aktsiaid, vahendab Reuters.

Dropboxi Põhja-ja Baltimaade partnerkanali juht Hans Liljedahl esineb juba 15. märtsil toimuval Pilvekonverentsil ja räägib turvalisest sisupõhisest koostööst. 

Konverentsi avaettekande teeb Amazon Web Services lahenduste arhitekt Monica Lora.

Vaata, kes veel esinevad ja kiirusta registreerimisega!Pane end kohe kirja SIIN

 

Kokku pakub Dropbox investoritele 36 miljonit aktsiat, mille algne väärtus jääb vahemikku 16-18 dollarit. Kui aktsiate märkimisel saavutatakse kõrgeim loodetud hinnatase, siis kujuneb andmehoidla koguväärtuseks 7 miljardit dollarit. Taoline hind on üpris tagasihoidlik, arvestades, et ühe varasema rahastusringi käigus küündis firma väärtus lausa 10 miljardi dollarini.Lisaks avalikule pakkumisele müüb Dropbox 1 miljoni dollari eest aktsiaid ka pilveteenuste hiiu Salesforce'i riskikapitalifondile.

Ühendriikide börsijärelevalvele esitatud aruande kohaselt oli Dropboxi mullune käive 1,11 miljardit dollarit, 31% kõrgem kui aasta varem. Ettevõtte netokahjum jõudis aastaga 210,2 miljonilt 111,7 miljonile dollarile. Tunduvalt suuremate tegijate - Google'i, Microsofti ja Amazoniga - konkureeriva pilvehoidla käive pärineb suuresti selle 11 miljonilt tasulise teenuse kasutajalt.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755