Autor: Kaspar Allik • 22. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson tegi hüppe kasumlikkuses

Foto: Ericsson
Rootsi telekommunikatsiooniettevõtte reedel avaldatud kvartalitulemused üllatasid turgu positiivselt, aktsia on kerkinud ligi 15 protsenti.

Ericssoni kulude kokkuhoid on andnud oodatust paremaid tulemusi ning reedel avaldatud tulemused ületasid prognoose märkimisväärselt. Ettevõtte ärikahjum tuli prognoositud 2,41 miljardi Rootsi krooni asemel 0,3 miljardit krooni.

Ericsson vahetas restruktureerimise käigus välja enamuse juhtkonnast, kuid probleemiks on jätkuvalt telekomifirmade ja arenevate turgude kahanev nõudlus.

Ericssoni teatel tuli võit kulude kokkuhoiult, 5G-võrgusüsteemidest ning varasemate kehva tulususega lepingute ülevaatamisest. Viimases kvartalis vähendati ettevõttes 3000 töökohta, alates möödunud aasta juulist on firmast kadunud 18 000 töökohta.

„Suur hüpe kasumlikkuses tõestab, et Ericssoni sammud kulude kokkuhoiuks, kahjumlike lepingute muutmine ning investeeeringud arendusse on ära tasunud,“ ütles Liberumi analüütik Janardan Menon.

Hiina turg on Ericssoni hinnangul oodatust nõrgem ja langus jätkub 4G-investeeringute vähenemise tõttu. Positiivset muutust nähakse aga Põhja-Ameerika turul.

Finantsjuhi sõnul on turuosa võidetud peale Põhja-Ameerika ka Euroopas, need tulemused pole aga kvartaliaruandesse veel jõudnud.

Põhja-Ameerikas kukkus käive 6 protsenti, kuid valuutamõju arvestades oli kasv 6 protsenti. Euroopas ja Ladina-Ameerikas kasvas käive 7 protsendi jagu.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755