Autor: ITuudised.ee • 22. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia suurendas kasumlikkust 8,6%

Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg
Foto: Andres Haabu
Telia Eesti kasumlikkus suurenes selle aasta esimeses kvartalis 8,6% ning ettevõte näitas häid tulemusi TV-, mobiili-, interneti- ja IT-teenuste valdkonnas.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvatas Telia esimese kolme kuuga oma müügitulu 2,9 protsenti ning kvartali lõpuks ulatus see 71,5 miljoni euroni. Kasumlikkus suurenes samal ajal 8,6 protsenti, küündides 23,5 miljoni euroni.

Telia Eesti juhatuse esimehe Dan Strömbergi sõnul tuli ettevõte esimeses kvartalis välja mitme uue lahendusega, mis on klientide poolt kiiresti omaks võetud ning mida tänaseks kasutavad kümned tuhanded inimesed.

„Näeme üha enam, et nii era- kui ärikliendid eelistavad erinevaid tooteid ja teenuseid võtta ühe teenusepakkuja käest. Seda tõestavad ilmekalt meie uued lahendused, millega esimeses kvartalis välja tulime: erakliendile suunatud Telia 1 teenus ning ärikliendile pakutav IT terviklahendus. Tänaseks on uute lahendustega liitunud tuhanded kliendid, kellele saame omalt poolt pakkuda väga häid teenustingimusi.

Teine oluline uudis on seotud meie mobiilimakselahendusega mTasku, mida saab jaanuarist kasutada Tallinna Kaubamaja, Selveri ja I.L.U kauplustes. mTaskuga tehtud maksete summa ületas märtsis miljoni euro piiri ning seda kasutas siis enam kui 16 000 eestimaalast. Need näited kinnitavad, et inimesed ootavad uusi ja innovaatilisi digilahendusi ning Telia on valmis neid pakkuma,“ ütles Strömberg.

Esimese kvartalis lõpuks ulatus Telia mobiililiitumiste arv 934 000-ni, kasvades aastaga 33 000 liitumise võrra. Aktiivseid mobiilse interneti kasutajaid oli märtsi lõpus 369 000, aasta varem oli see näitaja 342 000.

Tugevat kasvu näitas ka TV valdkond – esimese kvartali lõpuks kasutas Telia TV-teenust 202 000 klienti, kelleni teenus jõuab üle IPTV ja 4G tehnoloogia. Aasta varem oli vastav näitaja 188 000.

Telia interneti püsiühenduste arv kasvas aastaga 6000 kliendi võrra ning ulatus 238 000 kliendini. 

Esimeses kvartalis omandas Telia ka Termnet Eesti OÜ pilveteenuste äri. Termnet Eesti OÜ käive oli 2017. aastal ligi 350 000 eurot ning ettevõte haldas enam kui 200 serverit.

Telias töötab 1800 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755