Autor: ITuudised.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo uuris Fujitsu peakorteris tehisintellekti teemat

Urve Palo külastas Fujitsu peakorterit.
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo külastas eile Jaapanis Fujitsu peakorterit, kus uuris tehisintellekti kasutuselevõtu võimalusi.

Kohtumise eesmärk oli tutvustada vastastikku kasutoova koostöö võimalusi Fujitsu ja Eesti valitsuse vahel. Eesti on maailmas juhtival kohal e-valitsuse arendamises ning loonud nüüdseks juba tuhandeid e-teenuseid. Täna ei ole pakutavad teenused aga täisautomatiseeritud ega kasuta tehisintellektil põhinevaid tehnoloogiaid.

Minister Palo visiidi käigus tutvustas Fujitsu tehisintellekti, andmete analüüsi ja küberjulgeoleku lahendusi hõlmavaid avaliku sektori, tervishoiu, transpordi ja tööstuse valdkonna koostööprojekte.

„Loodame, et visiit toob kaasa edaspidised sisukad arutelud Fujitsu ja Eesti valitsuse vahel. Me oleme väga huvitatud kasutamaks tehisintellekti võimalusi ja arendamaks täielikult automatiseeritud uue põlvkonna e-valitsuse teenuseid,“ kinnitas Palo.

„Fujitsu on juba Eestisse asutanud enam kui 300 töötajaga ettevõtte ning loodame, et nad investeerivad siia ka edaspidi, et arendada siin kohapeal järjest kõrgema lisandväärtusega tooteid,“ lisas minister.

Ligi 155 000 töötajaga info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõte Fujitsu pakub laialdast tehnoloogiatoodete ja -teenuste valikut. Fujitsu viimase majandusaasta konsolideeritud müügitulu oli 40 miljardit dollarit. Eestis töötab Fujitsu heaks 350 inimest.

Minister Urve Palo kohtus kahepäevase Jaapani-visiidi käigus sealse sise- ja kommunikatsiooniministri Seiko Noda, majandus-, kaubandus- ja tööstusministri Hiroshige Seko ning Jaapani-Eesti parlamendirühma esimehe Takuya Hiraiga. Samuti sai ta kokku maailma ühe suurema telekomi NTT juhtidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755