Autor: Indrek Kald • 14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumol koostöö maailma suurima rattarenditeenusega

Fortumo alustas koostööd maailma suurima rattarendi teenust pakkuva firmaga Mobike.
Foto: Mobike
Eesti mobiilimaksetehnoloogiate ettevõte Fortumo teatas täna koostöö alustamisest maailma suurima rattarendi teenust pakkuva firmaga Mobike.

Mobike hakkab Fortumo platvormi kasutama 15 riigis klientide autentimiseks ja neile teenusega seotud teavituste saatmiseks.

Hiina päritolu Mobike on 2015. aastal käivitatud ettevõte, mis tegutseb 16 riigis ja enam kui 200 linnas. Selle aasta aprillis omandas Hiina veebiettevõte Meituan-Dianping Mobike´is osaluse 2,7 miljardi dollari eest.

Mobike´i rattarent toimib ilma rendipunktideta ehk inimesed saavad rattarenti alustada ja lõpetada enda valitud kohas neis linnades, kus Mobike tegutseb.

"Inimesed ei lahku kodust pea kunagi nutitelefonita, seega saavad teenusepakkujad mobiilioperaatorite infrastruktuuri kasutada oma klientide autentimiseks, maksete kogumiseks ja nendega suhtlemiseks," rääkis Fortumo müügijuht Andrea Boetti.

"Samas pole teenusepakkujatele mõistlik teha üle maailma sadu integratsioone mobiilioperaatoritega, Fortumo pakub neile selle asemel globaalset ulatust läbi ühe liidestuse. Mobike on rattarendi teenuste turul juhtiv ettevõte ja meil on väga hea meel kaasa aidata nende äri kasvamisele," lisas ta.

Mobike´i partnerlussuhete juhi Florian Bohnerti sõnul on nende kliendid alati liikvel. "Meil oli vaja partnerit, kes suudaks nendega sammu hoida. Fortumo platvorm võimaldab meil SMSide kaudu reaalajas kliente registreerida ja edastada neile olulist infot. Koostöös Fortumoga saame kasutajatele pakkuda paremat teenust," märkis ta.

Fortumo sõnumiplatvorm võimaldab teenusepakkujatel suhelda oma kasutajatega läbi SMS-sõnumite, mida saab kasutada klientide autentimiseks, makseteavituste saatmiseks ja kliendikommunikatsiooniks. Platvormiga on liidestatud enam kui 350 mobiilioperaatorit sajas riigis.

Hiljuti teatas Fortumo ka koostöö alustamisest Skandinaavias juhtiva parkimisteenuse pakkujaga EasyPark.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidele ja digiteenuste pakkujatele kliendibaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja kliendilojaalsuse lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google ja Spotify. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Mobist välja kasvanud Fortumo juhtkonna liikmed on Martin Koppel, Rain Rannu, Gerri Kodres ja Andrei Dementjev.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755