Cleveron sõlmis saja miljonilise lepingu USA firmaga

Foto: Eiko Kink

Pakiautomaatide valmistaja Cleveron sõlmis USA ettevõttega Bell and Howell hinnanguliselt sadu miljoneid väärt lepingu, millega valmistavad viljandlased viie aastaga ameeriklastele 15 000 siin leiutatud pakirobotit, kirjutab Sakala.

Kui seni on Cleveron valmistanud viie aasta jooksul umbes tuhat pakiautomaati, siis nüüd on vaja sama ajaga valmis teha 15 korda rohkem, mis tähendab, et Viljandis asuvale tehasele ehitatakse ettevõtte asutaja Arno Küti sõnul laiendus ja 40-liikmeline personal peab kasvama mitu korda. Kütt ütles, et tööd saavad juurde ka Cleveroni partnerid: "Meie tehases ei puurita ega värvita ja selle töö tellime sisse.".

Kütt rääkis ka, et USAsse ei viida ustega automaate, nagu on Eestis, vaid sinna lähevad robotid, mida sai ka Viljandis Maksimarketis aasta jooksul proovida.Bell and Howell on suur tehnoloogiaettevõte, mis paljude teiste tegevuste kõrval loob postifirmadele vajalikke lahendusi ning varustab postiettevõtteid kõikjal maailmas sortimisliinide ja tarkvaraga.Loe pikemalt Sakalast

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112