Autor: Ivo Suursoo • 1. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti olulisim loodusvara on nutikus

Ivo Suursoo esinemas 25. oktoobril toimunud IKT Aastakonverentsi
Foto: Urmas Kamdron
Eesti unikaalne taastuv loodusvara on nutikus ning oma tulevikuvisiooni loomisel peaksime me leidma sellele kõige parema rakenduse, kirjutas Infotehnoloogia liidu president Ivo Suursoo Äripäevas.

Oleme oma riigi ja majanduskeskkonnaga unikaalses hetkes – kokku langevad majanduse jätkuv positiivne prognoos ja 2019. aasta poliitiliste otsuste murdepunkt riigikogu valimiste näol. Tuleval aastal on võimalik teha järgmisi suuri otsuseid olukorras, kus Eesti majanduse väljavaated on veel positiivsed.Selle võimaluse lävel on IT-ettevõtete liit ITL võtnud endale ülesandeks luua uue IKT-sektori visiooni infoühiskonnast, et aidata alust panna arutelule, kuhu tahame jõuda järgneva 10 aastaga.

Eesti ei saa unistada tööjõumahukast tootmisest või asendamatust positsioonist teeninduses, sest pole meil ei liigseid töökäsi ega unikaalset positsiooni ei geograafilises ega sektoripõhises teeninduses. Aga meil on üks unikaalne oskus, mida me kasutame liiga vähe – see on nutikus. Selle nutikusega oleme end upitanud maailma üheks juhtivaks e-riigiks, meie noored paistavad silma teadmiste testimisel ja start-up-kogukond näitab Eestit suuremana, kui tegelikult oleme.Mis oleks, kui võtaks selle taastuva loodusvara – nutikuse – ja teeks nii, et järgneva 10 aasta jooksul kujuneks Eesti heaolu allikaks nutikuse kasutamine majanduselus ja ühiskonnakorralduses.Selleks on meil vaja nutikat majandust, nutikat rahvast ja nutikat riiki.Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755