Autor: Ivo Suursoo • 1. aprill 2018

Eesti olulisim loodusvara on nutikus

Ivo Suursoo esinemas 25. oktoobril toimunud IKT Aastakonverentsi
Autor: Urmas Kamdron

Eesti unikaalne taastuv loodusvara on nutikus ning oma tulevikuvisiooni loomisel peaksime me leidma sellele kõige parema rakenduse, kirjutas Infotehnoloogia liidu president Ivo Suursoo Äripäevas.

Oleme oma riigi ja majanduskeskkonnaga unikaalses hetkes – kokku langevad majanduse jätkuv positiivne prognoos ja 2019. aasta poliitiliste otsuste murdepunkt riigikogu valimiste näol. Tuleval aastal on võimalik teha järgmisi suuri otsuseid olukorras, kus Eesti majanduse väljavaated on veel positiivsed.Selle võimaluse lävel on IT-ettevõtete liit ITL võtnud endale ülesandeks luua uue IKT-sektori visiooni infoühiskonnast, et aidata alust panna arutelule, kuhu tahame jõuda järgneva 10 aastaga.

Eesti ei saa unistada tööjõumahukast tootmisest või asendamatust positsioonist teeninduses, sest pole meil ei liigseid töökäsi ega unikaalset positsiooni ei geograafilises ega sektoripõhises teeninduses. Aga meil on üks unikaalne oskus, mida me kasutame liiga vähe – see on nutikus. Selle nutikusega oleme end upitanud maailma üheks juhtivaks e-riigiks, meie noored paistavad silma teadmiste testimisel ja start-up-kogukond näitab Eestit suuremana, kui tegelikult oleme.Mis oleks, kui võtaks selle taastuva loodusvara – nutikuse – ja teeks nii, et järgneva 10 aasta jooksul kujuneks Eesti heaolu allikaks nutikuse kasutamine majanduselus ja ühiskonnakorralduses.Selleks on meil vaja nutikat majandust, nutikat rahvast ja nutikat riiki.Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112