Autor: Neeme Korv • 20. märts 2023

Äripäeva raadio pani ChatGPT tehisintellekti otse-eetris proovile

Eelmisel nädalal esitletud tehisintellekti ChatGPT viimane versioon GPT-4 õpib usinalt eesti keelt.
Foto: AFP/Scanpix
ChatGPT juturoboti viimane versioon GPT-4 on omandanud eesti keele tasemel, kus ta suudab parandada tekstides õigekirja ja stiili ehk peagi saavad ettevõtjad seda toodetes-teenustes kasutada.

Äripäeva raadio hommikuprogrammis käis eesti keele instituudi keeletehnoloogia kompetentsikeskuse juht Kadri Vare, kes näitas otse-eetris, kuidas GPT-4 parandab kirjavigu ja saab koos toimetajaga jagu isegi kantseliidist.

Intervjuus rääkis Vare ka sellest, mida neil tehisintellekti arendamiseks tehakse, et ta saaks hakkama ka peenemate eesti keele nüanssidega ning oskaks tulevikus lisaks kirjakeelele ka kõnet.

Jutuks tulid ka tehisintellektiga seotud varjuküljed nagu autoriõigused ja plagieerimine. Samuti see, millistes ettevõtluse valdkondades ja kuidas võiks arenenud juturobotit juba lähiajal laiemalt kasutada.

Intervjueeris Neeme Korv.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755