Autorid: Margus Danil, Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht, Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 5. veebruar 2021

Kaasaegne andmete ja ärirakenduste majutamine peab olema nutikas, turvaline ja paindlik

Foto: Sigmund on Unsplash
IT lahenduste maailmas on näha süvenevat trendi, kus ettevõtted otsivad majanduslikult ja tehniliselt kõige optimaalsemaid võimalusi oma andmete ja ärirakenduste „majutamiseks“. Valikukriteeriumiteks on eelkõige kulud, aga ka turvalisus, vastavus andmekaitse regulatsioonide nõudmistele ning loomulikult tehnoloogia kasutajasõbralikkus.

Väga sageli leitakse kompromiss kulude ja turvalisuse osas, kombineerides erinevaid avalikke pilvelahenduste võimalusi privaatlahendustega. Sellisel juhul on eriti oluline, et neid lahendusi toetav tehnoloogia oleks võimalikult ühtne ja lihtsalt hallatav.

Üheks heaks näiteks on hübriidpilve lahenduste juhtiva tootja Nutanixi lahendused, mille eripära peitubki nende n-ö alt üles lähenemises ja hüperkonvergents (HCI) tehnoloogial põhinevas taristus. Nutanix Clusters tarkvaraplatvormi peale on täiendavate kihtidena integreeritud erinevad rakendus- ja andmebaasiteenused ning halduslahendused. Teisisõnu, tegemist on tarkvaralise vahekihiga, mis tagab ettevõtte ärirakendustele kõrgkäideldava, turvalise ja lihtsalt hallatava taristu, pakkudes samas vabadust oma riistvara kasutamiseks või teenusepakkuja juurde majutamiseks.

IT täisteenuste pakkujana näeb Telia sellises lähenemises suurt perspektiivi. Sellise tehnoloogia kasutamine avab Telia klientide jaoks täiesti uusi võimalusi. Saame ettevõtetele pakkuda Nutanixi tehnoloogial põhinevat IT taristut kasutamiseks oma andmekeskustes või täisteenusena Telia andmekeskustes, aidata kliente oma IT taristu kolimisel näiteks Microsofti või Amazoni avalikesse pilvedesse või nagu järjest enam on tavaks, kombineerida neid kõiki võimalusi vastavalt vajadustele, eelarvele ja riskitaluvusele.

Kuna teeme koostööd ka enamuse Nutanixi poolt toetatud riistvaratootjatega (HPE, Fujitsu, Lenovo), saame klientidele pakkuda tõelist „võtmed kätte“ lahendust, mis on töökindel, turvaline ja äärmiselt mugavalt hallatav. Nutanix lahendused on sertifitseeritud töötama paljude erinevate tehnoloogiatega nagu näiteks Microsofti, SAPi, Oracle ärirakenduste, erinevate andmebaaside kui ka Hadoop’i suurandmete lahendustega, Dockeril ja Kubernetesel põhinevate rakenduste konteinerkeskkondade, CitrixXen virtuaaltöökohtade ja teiste sarnaste tehnoloogiliste võimalustega.

Paindlikkus on ettevõtete jaoks üha olulisem. Hinnatakse võimalust valida enda jaoks sobivaim soetusmudel. Kliendil on võimalus valida, kas soetada Nutanix lahendus ja ise seda opereerida, hankida see Telia poolt pakutava täielikult hallatud privaatpilve teenusena või ka kombineerida neid mudeleid omavahel. Väga lai kasutusvaldkondade palet/t ja võimalus valida majanduslikult optimaalsemate teenusmudelite vahel (privaat-, avalik- või hübriidpilv) tagavad ettevõttele, et IT teenuste ja ärirakenduste toimine on korraldatud kõige efektiivsemal viisil.

Telia on Nutanix’i Cloud Professional taseme partner Eestis ja meie sertifitseeritud spetsialistid on valmis ettevõtteid abistama nii IT korraldamises kui toetama täiendavate lahenduste kasutuselevõtus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755