Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. juuni 2021

VMware uudne lahendus Tanzu aitab hoida IT-taristut ja rakendusi pidevalt uuendatuna

Tanzu on VMware innovaatiline lahendus, mis leiab järjest rohkem kasutust ka Eestis. Lahendus võimaldab ettevõtetel Kubernetese mugavat haldust, sobides neile, kellel on asutuses kasutusel konteinerlahendused ja mikroteenused.

„Üha rohkem ettevõtteid kasutab nüüdisaegsete rakenduste väljatöötamise ja käitamisega seotud ajakulu ja keerukuse vähendamiseks haldussüsteemide ja agiilse tarkvaraarenduse meetodeid,“ sõnab Atea IT infra arhitekt Ervi Teearu. „Enamik IT-spetsialiste tunnustavad Kubernetese väärtust, kuid lahenduse selgeks õppimine, juurutamine ja rakendamine on üsna keerukas. Seda osaliselt ka ülemaailmsete Kubernetese talentide puuduse tõttu,“ lisab Teearu.

„Enamikul ettevõtetest puuduvad vajalikuid kogemused avatud lähtekoodiga tarkvara ja tööriistade kasutamiseks ning eriteadmised konteinerlahenduse täieliku potentsiaali realiseerimiseks. Probleemkohtadena saab veel välja tuua konteineripõhiste rakenduste keerukama haldamise hübriid- ja pilvekeskkondades ning õigeaegse tõrkeotsingu tagamise,“ toob IT infra arhitekt välja Kubernetese kitsaskohad, mida aitab lahendada VMware uus lahendus Tanzu.

VMware Tanzu Standard on Kubernetese avatud lähtekoodiga käituskeskkond, mis sisaldab keskset halduskonsooli, lihtsustab Kubernetese mitme klastri üheaegset juurutamist ning nende käitamist nii kohapeal kui ka pilvekeskkonnas.

Tanzu võib pakkuda huvi väga paljudele ettevõtetele, sest üldiselt kasutataksegi rakenduste kaasajastamiseks konteinereid ja mikroteenuseid, mis on teinud sektoris sellest lahendusest konteinerite juurutamise standardi.“ Konteinerite võlu peitub peaasjalikult selles, et seda võib käitada kohapealses IT-taristus, avalikus pilves, aga ka hübriidlahendustes,“ sõnab Ervi Teearu, kes lisab, et hübriidlahenduse võimalus on oluline, sest paljud organisatsioonid rajavad nüüdisajal oma IT-taristuid hübriidlahendustele.

Atea IT infra arhitekt toob esile, et suurema hulga väikeste klastrite haldamine võimaldab saavutada paremat paindlikkust ja tõhusust. „Tanzu Standard lihtsustab turvalisuse tagamist ja vähendab riske mitmel viisil, võimaldades sealhulgas rakendustasemel turvapoliitikate keskset automatiseerimist, arendajatele ja administraatoritele rollipõhist juurdepääsu andmist ning aluseks oleva tarkvaravirna automatiseeritud paigahaldust,“ kirjeldab IT infra arhitekt.

„Lahendus võimaldab olemasolevat taristust maksimaalselt kasutada, mis muudab ettevõtte IT haldamise protsessi lihtsamaks ja vähendab konteinerplatvormi õppimiseks, kavandamiseks ja ehitamiseks kuluvat aega,“ toob Ervi Teearu esile.

Kui VMware Tanzu lahendus pakub huvi, siis lisainfo ja konsultatsiooni saamiseks võib pöörduda Atea poole. Lisaks kuuleb lahendusest lähemalt 10. juunil kell 10 toimuval Atea veebiseminaril.

Registreerumine: www.atea.ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755