Autor: Kerio Technologies • 19. september 2022

Paadijuhtum: kuidas tagada stabiilne ja turvaline töö merel

Kõik maailma ettevõtted on erinevad. Need on eri suurusega ja töötavad erinevates sektorites ja asukohtades. Kuid neil kõigil on üks ühine omadus – soov turvalisuse ja kasumi järele.

Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni hinnangul on merenduse küberjulgeolek arenev teema, mis vajab kohest tähelepanu. Kiire digiüleminek toob kaasa uusi rünnakuid ja uusi regulatiivseid nõudeid. Selle tulemusena maksavad laevaomanikud küberrünnakute eest umbes 3,1 miljonit dollarit lunaraha.

Hiljutises aruandes öeldakse, et merel ei tea 26% meeskonnast, mida nad peavad küberturvalisuse intsidendi puhul tegema, ning 32% ei tee regulaarseid küberjulgeolekuõppusi ega koolitusi. Pealegi puudub 38%-l kõrgematest juhtidest kas küberjulgeolekule reageerimise plaan või ei ole nad kindlad, kas nende organisatsioonil see on.

Oleme IT-lahenduste edasimüüja, kes pakub professionaalset tehnilist tuge lõppklientidele. Me saime taotluse paadiomanikult, kes palus meil aidata pardal infoturbega. Lugege altpool, kuidas see meil läks.

Mis meid ees ootas?

Paadijuhtum on lugu meeskonna töö lihtsustamisest ja usaldusväärse turvakaitse loomisest. Paadi omanik teeb regulaarseid reise ja veab märkimisväärset meeskonda. Ta palus abi, kui selgus, et töömeili saamisest meeskonnale ei piisa. Nutitelefonid, tahvelarvutid, sülearvutid, tellitavad video- ja helisüsteemid ning paljud muud seadmed panid meeskonnaliikmed internetti soovima. Seega, paadi kapten vajab tööriista, mis saab mitte ainult valida marsruuti, mida kasutatakse internetiga ühendamiseks. Samuti peab ta olema võimeline jälgima, kontrollima ja prioriseerima selle kasutamist, et säilitada ribalaius omanikele ja külalistele.

Kui me vaatame lähemalt, näeme, et paat ei ole midagi muud kui kontor vee peal, mis seisab silmitsi samade julgeolekuprobleemidega nagu iga teine „tavapärane“ kontor. Probleem seisnes meeskonnale turvalise interneti ja ohutu töö tagamises paadil saadavate ressurssidega. Täiendav tingimus oli kiire ja lihtne seadistus, sest paadi järgmine reis oli juba planeeritud.

Kuidas me lahenduse leidsime?

Tulemüür sobiks ideaalselt kliendi nõudmiste katmiseks. Meie ülesanne oli välja selgitada, milline tulemüür oleks õige paadi taristu jaoks.

Selleks keskendusime kliendi kahele põhinõudele:

1. Turvalisus. Rikkumised tekitavad ettevõtetele palju probleeme – kui räägite kaugest asukohast nagu paat, on need mitmekordsed. Kui midagi läheb valesti, kui meeskond on merel, on suur oht, et meeskond on ülejäänud reisi ajal digitaalsest maailmast ära lõigatud. Probleemi ei lahenda ükski tugimeeskond ega süsteemiadministraator, kes võiks kohe paati tulla ja tuge pakkuda. Pealegi võivad probleemid olla veelgi tõsisemad – kaasa arvatud oluliste andmete kaotamine või paadi inaktiveerimine.

Lahendus. Selle probleemi põhjal pidime leidma tulemüüri, mis pakub kõikehõlmavat kaitset ja maksimaalset jõudlust võrkudele alates lihtsast kuni keerukani. Tarnija pidi pakkuma mitmetahulist turvet, sealhulgas sertifitseeritud tulemüüri, sissetungi tõkestamist, VPN-teenuseid, viirusetõrjet ja veebifiltrit, et kaitsta võrku mitmesuguste arenevate ohtude eest.

2. Lihtne seadistamine. Meeskond vajas kergesti juurutatavat lahendust. Teisisõnu, see pidi olema toode, mis võiks panna iga meeskonna tundma end tõelise süsteemiadministraatorina. Seadistus tuli teostada vaid paari klõpsuga.

Lahendus. Me peame pöörama tähelepanu uue põlvkonna tulemüüridele, millel ei ole seadistamisega probleeme. Veelgi enam, uue põlvkonna tulemüüridega on teil juba olemas eeskirjad, filtreeritud liiklus, turvaline internetiühendus, veebisisu ja rakenduste filtreerimine ning võime luua VPN – mida muud me veel soovime?

Panime kõik kokku ja leidsime jahipõhise IT-tarnija – KerioControl, kes pakub uue põlvkonna tulemüüri ja ühtset ohtude haldamise toodet. Ükski teine tulemüür ei anna sama raha ja aja eest sama tulemust.

Mis on KerioControl?

KerioControl on toode, mis sobib väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele. See on kerge tööriist ettevõtetele, kes otsivad kõikehõlmavat lahendust oma turbevajadustele. Ükski teine tulemüür ei anna sama raha ja aja eest sama tulemust.

Kerio Technologiesi oluline eelis on toodete lihtsus. Seadistamine võtab umbes viis minutit. Seega paneb KerioControl uskuma oma süsteemiadministraatori potentsiaali, isegi kui see oli esimene kord inimesel lahendus seadistas.

KerioControl on ühtne ohuhalduse lahendus, mis pakub kõikehõlmavat kaitset ja maksimaalset jõudlust lihtsatele ning keerukatele võrkudele. Toode pakub rohkem riistvara skaleeritavust kui traditsioonilised turvaseadmed ja võimaldab administraatoritel installida Windowsile tarkvararakenduse ainult seadmete või virtuaalsete rakenduste tarbeks. KerioControl on saadaval ka jõudlust optimeerivas kõik ühes seadmes, mis on konfigureeritud pakkuma maksimaalset jõudlust kohapeal juurutamiseks.

Milline oli tulemus?

Paadijuhtumil on õnnelik lõpp – paat sai varustatud KerioControliga ja seilas ära. Meeskonnal on võimalus internetis surfata ja teha oma tööd internetis turvaliselt. Ettevõtte e-posti saamine või telesaate uue episoodi vaatamine – ükskõik, mida meeskond teeb, nüüd saavad nad seda teha ohutult.

Paadi omanik
Kaetud on kõik meie nõudmised. Lahendus pakub turvalisi võrgutoiminguid ning selle juurutamine ja seadistamine on äärmiselt lihtne. Kuigi meil on üsna suur meeskond, on meil puudus IT-osakonna töötajatest. Kerio on lihtne tööriist, mida peaaegu kõik suudavad seadistada. Lahendus sobib suurepäraselt meie turbevajadustega. Eriti meeldivad meile veebisisu ja rakenduste filtreerimine – nüüd saab meie meeskond turvaliselt internetis surfata minimaalse pahavara nakatumise riskiga.

KerioControlil on võrratu võime mitte ainult kergesti kontrollida, kuidas te internetis liigute, vaid ka prioriseerida, reaalajas jälgida, filtreerida ja esitada ajaloo aruandeid individuaalsete kasutajate kohta. Ühelgi teisel seadmel ei ole KerioControl Boxi taseme võimalusi.

Jätkub…

Kõik ettevõtted vajavad turvaliseks ühendamiseks, suhtlemiseks ja koostööks internetitehnoloogia lahendusi. Kerio Technologies lubab pakkuda kvaliteetseid lahendusi, mis on lihtsad, stabiilsed ja turvalised.

Liituge veebiseminariga GFI lahendusest, mis toimub 27. septembril! Lisainfot vaata siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755