Autor: ImpulsQ GMBH • 21. september 2022

Tehisintellekt muutub kasiinodes üha olulisemaks

Tehisintellekt mängib praegu olulist rolli paljudes erinevates valdkondades. Meie igapäevaelu on juba praegu mitmel viisil mõjutatud. Samal ajal ei märka paljud tarbijad seda isegi mitte. See kehtib eriti valdkondades, kus andmeid tuleb analüüsida. Just seal tõestab AI oma tugevust. Hea näide selle kohta on Robo Advisor. Tehisintellekti kasutatakse siin investeerimisotsuste tegemiseks.

Kuid isegi eesti kasiino ei saa tänapäeval enam ilma tehisintellektita hakkama. Siin üllatavad mängijaid alati suured uuendused. Eriti online-kasiinodes muutub tehisintellekt üha huvitavamaks ja operaatorid kasutavad seda erinevates valdkondades. Kuid kuna tehisintellekt töötab taustal, ei märka külastajad seda peaaegu üldse. Põhirõhk on siinkohal mängijate kaitsmisel.

AI pakub rohkem mängijate kaitset

Eriti oluline roll on online-kasiinodes mängijakaitsel. Siiani on keskendutud rohkem enesekontrollile, mis tähendab, et iga mängija pidi selle küsimusega ise tegelema. Selle puhul pakkusid online-kasiinod ühelt poolt infomaterjali, teiselt poolt leiti siit ka kontakte nõustamiskeskustesse.

Teine sammas on aga aktiivne käitumiskontroll. Siin on põhirõhk piiride teemal. Sel viisil kutsutakse mängijaid üles kontrollima oma hasartmängukäitumist, pidades silmas

● hoiuste piirmäärasid;

● kaotuse piiranguid;

● panustamise piiranguid.

Pealegi saate piirata mänguaega igas mainekas online-kasiinos. Lisaks on vahepeal kasutusele võetud nn paanikanupp. Niipea kui seda nuppu vajutatakse, käivitab tarkvara automaatselt 24tunnise viivitamatu blokeeringu.

Mängijate kaitse optimeerimiseks on kasutusele võetud ka iselukustumise võimalus. Seda võib käivitada piiratud ajaks, mis võib olla mõnest päevast kuni paari nädalani. Lõpuks on ka muid võimalusi, mille vahel valida, et olla täielikult mängupakkumisest välja arvatud. Kuid midagi ei juhtu enne, kui mängija tegutseb.

Tehisintellekti puhul on nüüd aga hakatud võtma uusi teid. Tänu tehisintellektile saab nüüd tohutuid andmehulki hinnata välkkiirusel. See võimaldab nüüd mängusõltuvuse märke varakult ära tunda. Mitmed arendajad tegelevad juba praegu tööstuse jaoks vastavate lahenduste väljatöötamisega.

Juba 2020. aastal sõmisid mitmed suuremad ettevõtted arendusstuudiotega vastava koostöö. Üks neist on Entain plc. See kontsern oli varem tuntud kui GVC Holdings. 2020. aastal sõlmis ta koostöö Mindway AIga. Selle koostöö eesmärk on eelkõige hasartmängusõltuvuse varajane äratundmine ja ennetavate meetmete võtmine.

Selle meetme põhjus

Hasartmängusõltuvuse probleem on tohutu väljakutse, eriti seoses reguleerimisega. Mängijate kaitse on siin alati tähelepanu keskmes ja kehtivad ranged eeskirjad. Vaade Saksamaale ja regulatsioonile näitab, et eriti seal tuleb ületada väga kõrged takistused. Siinkohal toob tehisintellekt otsustavaid eeliseid. Niipea, kui tehisintellektis tuvastab andmemustrite põhjal patoloogilise hasartmängukäitumise, annab ta häiresignaali. Selle tulemusena saab klienditeenindaja algatada asjakohased meetmed.

AI tagab mängija parema mõistmise

Tehisintellekti tugevus seisneb tema võimes tuvastada mustreid, sest ta analüüsib väga suuri andmehulki välkkiirusel. Võimatu eelis, mida veebipõhised teenusepakkujad täna ära kasutavad. See annab tehisintellektile teise rakendusvaldkonna online-kasiinos. Põhimõtteliselt on igal online-kasiinol eelis, kui ta mõistab oma mängijaid paremini.

Et paremini mõista, kujutage ette, et iga internetikasiino pakub kampaaniaid ja uusi mänge. Kui need reklaamid jooksevad platvormil automaatselt ja kasutaja käitumist ei võeta arvesse, tekib hiiglaslik raiskamine. Kui reklaamid blokeerivad üksteist sellisel viisil, on online-kasiinodest vaevalt kasu.

Siinkohal sekkub tehisintellekt kasulikult, sest ta analüüsib konkreetse mängija käitumist. See võimaldab siis saada parima tulemuse personaliseeritud reklaami jaoks. Online-kasiino operaatorite jaoks tasub väike hajutuskahjum muidugi alati ära, sest selle tulemuseks on oluliselt parem investeeringute ja kogutud mängijate panuste suhe. Samal ajal on aga võimalik tehisintellekti abil lisaks sellele turundusaspektile parandada ka üldist mängukogemust.

Selle illustreerimiseks tuleb vaid lühidalt ette kujutada, et varasemad kasutajakogemused on juba täna fuajees kuvatud. Aga kogu asi on ikka "nõelasilm". Selleks, et tehisintellekt saaks selles kontekstis üldse oma paremust näidata, on vaja, et mängija oleks eelnevalt mänginud online-kasiinos mõned voorud.

Kas tehisintellekti tulemuseks on ka mängija eelised?

Tundub, et tehisintellektil on eelkõige eeliseid internetikasiinode operaatorite jaoks. Kui aga kogu asja lähemalt vaadata, selgub, et on ka rakendusi, mis on mängijatele kasulikud. Kuna tehisintellekt analüüsib käitumist üksikutes mängudes, võib ta ka hiljem parandada sooritust. Näiteks võiks tehisintellekti kasutada pokkeri puhul, sest online-kaardimängul on väga tugev matemaatiline komponent.

Kui mängija näiteks sisestab oma tegevusi tehisintellekti, võib see olla kasulik tema enda mängu parandamiseks. Blackjack on samuti mäng, kus õige strateegia on maja eelise vähendamiseks ülioluline. Kuid ka tehisintellekti võimalikul kasutamisel on omad piirid. Kõik lõpeb teenindusaegadega, sest mäng põhineb eranditult juhusliku numbri generaatoril. Seda ei saa trikitada.

Tehisintellekt teeb oma tee online-kasiinodesse

Seda, et tehisintellekt avaldab mõju, on kasiinofännid seni vaevalt märganud. Kuid juba praegu on ilmne, et tehisintellekt saab selles valdkonnas tulevikus palju tugevamat jalgealust. Praegu on huvi peamiselt suunatud suurte andmevoogude analüüsile. Ühelt poolt on tegemist ennetustööga ja teiselt poolt üksikasjaliku teabega mängukäitumise kohta. Kui suudetakse sihipäraselt reageerida kasutajate soovidele, saab nende mängukogemuse tõsta uuele tasemele. Online-kasiinode jaoks on sellel eelkõige rahalised eelised. Kuid on oodata, et tehisintellekti tähtsus online-kasiinodes muutub pikas perspektiivis üha olulisemaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755