Autorid: Infinitium Agency, K-Rauta • 3. juuni 2023

TOP 5: Milline kraanikauss vannituppa valida?

Foto: K-rauta.ee
Vannituppa kraanikausi valimine võib olla üsna keeruline. Tihtipeale on vannituba väike ning vannitoa valamu valikut piiravad suurus ja kuju. Lisaks sellele on neid olemas ka erineva kujunduse ja materjaliga.

Õige kraanikauss on oluline, kuna see täidab vannitoas olulist funktsiooni ja võib interjöörile väga palju juurde anda. Vaatame lähemalt, millises stiilis ja mis materjalist valamuid on saadaval.

Kas seina peale või põrandale?

Laias laastus on kahte sorti valamuid: need, mis seina peale kinnitatakse ja need, mis toetuvad põrandale. Mõlemal on omad plussid. Seina peale kinnitatav kraanikauss võib hoida ruumi kokku ning jätab viimistletud ja modernse mulje.

Põrandale toetuv kraanikauss on tavaliselt koos kapiga. Selline valamu kannatab rohkem raskust ja toob juurde ühe panipaiga, kus hoida tualettpaberit või käterätte. Samuti varjab see hästi torustikku ja on lihtsam paigaldada, kui käsil on lihtne vannitoa värskendus.

Suurus ja kuju

Ka suurus on väga oluline, sest kraanikauss peab ju ilusti ära mahtuma, aga samas peab saama seda mugavalt kasutada. Kui pere on suur, võib kaks kraanikaussi või üks lai olla üllatavalt mõistlik valik. Samas kui see on vaid kätepesuks, sobib ka väike ja dekoratiivse muljega valamu. Kraanikauss võib kujult olla ovaalne, ümar, kandiline või ebakorrapäratu.

Sobivus olemasoleva stiiliga

On olemas erinevas stiilis vannitoa valamuid. Näiteks pinnapealne valamu näeb välja viimistletud ja on väga populaarne valik. On kraanikausse, mis paigaldatakse tasapinna sisse ja valamuid, mis on tasapinnaga ühes tükis. Mõtle, milline sobib sinu vajaduste ja sisekujundusega.

Millisest materjalist kraanikausse tehakse?

Kui suurus ja stiil on paigas või on vähemalt aimdus, milline kraanikauss võiks sobida, siis on aeg kaaluda ka erinevaid materjale. Siin on kolm põhilist materjali, millest kraanikausse tehakse.

Roostevaba teras on materjal, mida tihti vannitoas ei kohta. Tavaliselt on köögivalamud sellest materjalist, kuna see on väga hügieeniline ja kergelt puhastatav. Roostevaba valamu võiks olla vannituppa viimane valik.

Graniitvalamu on äärmiselt tugev. Selle eelis on suur värvivalik ja põnev viimistlus. Tavaliselt valitakse vannituppa selliseid pigem vähem, kuid samas võib kivivalamu õige interjööriga ruumis olla väga efektne.

Keraamilised valamud on vannitubades kõige enam levinud. See on käe all mõnusalt sile ja populaarne valge toon sobib ideaalselt vannitoa puhtusega. Neid tehakse erinevates stiilides ja kujudes, nii et igaüks peaks leidma sobiva keraamilise valamu.

5 kraanikaussi, mida valida vannituppa

Vannitoa valamuid on tõesti väga erinevaid ning valiku langetamine võib olla paras peamurdmine. Siin on viis erinevat kraanikaussi, mis võiksid sobida sinu vannituppa.

1. Laufen LUA H8600832601041

Foto: K-Rauta

See klassikaliselt valge keraamiline valamu on kindel valik, mahtudes kandilise kujuga pea igasse vannituppa. Tegu on seina külge kinnituva kraanikausiga. Torustik on mugavalt peidus kapiukse taga ning seda kappi saab ka väikese panipaigana kasutada. Alla jääb vaba ruum, mis kergendab koristamist. Kuid pane tähele, et tegu on päris raske valamuga, lausa 37 kg.

2. Domoletti ACB8025

Foto: K-Rauta

Kui otsid ajatu välimusega pinnapealset valamut, siis selle mudeliga ei saa mööda panna. See väike kraanikauss sobib igasse interjööri ning toob modernsust kõikidesse vannitubadesse. Kraanikausi all oleva tasapinna saab kujundada ükskõik millise, näiteks kivist või puidust.

3. Domoletti ACB7880

Foto: K-Rauta

See lauaplaadi tasandil olev keraamiline valamu on voolujooneline ja minimalistliku muljega. See on mahukas ja mugav kasutada. Kui kraanikausile juurde kombineerida põneva välimusega segisti ja vastav tasapind, siis on tegu nii efektse kui ka praktilise kraanikausiga.

4. Elita Soho

Foto: K-Rauta

Kui tavaline valge valamu ei ole sinu jaoks ning armastad originaalseid ja julgeid lahendusi, siis see on parim kraanikauss. Trendikas tumeroheline on piisavalt ajatu ning toob vürsti ka tavalisse üleni valgesse vannituppa. Tegu on ovaalse pinnapealse valamuga, seega tasapinna ja kapi saab sellele ise juurde sobitada.

5. Paa Long Step

Foto: K-Rauta

Kuigi pealtnäha tundub, et tegu on tavalise valge keraamilise valamuga, siis nii see ei ole. See kraanikauss on valmistatud läikivast ja tugevast kivimassist, mis on käe all hoopis teistsugune kui keraamika. See on lauaplaadi tasemel, mis tähendab, et tasapinna saab ise juurde valida. Kraanikauss on mugavalt suur.

Kokkuvõtteks

Kuigi kraanikauss tundub igapäevane tarbeese, ei tähenda, et see peab olema kole või igav. Vannituppa sobivaid valamuid on väga palju erinevaid. Võib jälgida klassikalist ajatut joont või hoopis valida silmapaistev efektne lahendus. Oluline on see, et kraanikauss sobiks suuruselt ja stiililt olemasoleva vannitoaga kokku.

Suurim valik vannitoa valamuid on veebikaubamajades, näiteks k-rauta.ee lehel, kus saab kogu kauba mugavalt otsingusüsteemiga filtreerida. Mine vaata järele ja leia enda vannituppa sobiv valamu!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052