Autor: ProScreen • 14. detsember 2023

Logitech tõi välja uue kõik ühes videokonverentsi seadme Rally Bar Huddle väikestele koosolekuruumidele

Logitech Rally Bar Huddle koos Logitech TAP juhtpaneeliga Zoom Room lahendusena.
Meie tööjõud on muutumas üha mobiilsemaks, seda toetavad nii tehnoloogia areng kui töötajate eelistused, näiteks peaaegu 40% USA töötajatest teevad kaugtööd vähemalt ühel päeval nädalas. Kuna hübriidtöö on muutunud tavapäraseks, siis selleks, et see oleks edukas, peavad ka bürooruumid muutustega kaasas käima. Ettevõtted kujundavad oma kontoriruume ümber, luues rohkem koostööalasid hübriidtööjõule ning üha populaarsemaks on muutumas väikesed koostöötoad (ingl k huddle rooms).

OÜ ProScreen on Logitech One Partner ametlik edasimüüja Eestis ja ettevõtte igapäevatööks on sisustada ja nõustada ettevõtteid, kes soovivad oma koosoleku ruume kaasajastada või siis täitsa uude büroosse tehnikat hankida. “Üldiselt on nii, et ükski koosolekuruum tänapäeval ei ole enam ilma videokonverentsi võimekuseta ehk sageli osaleb koosolekul keegi ka distantsilt ja siis on hea, kui ka eemal viibija kuuleb ja näeb, mis ruumis toimub ning pilt ja heli on piisavalt head, et koosoleku sujuvus ja info edastamine oleksid maksimaalselt head,” ütleb OÜ ProScreen tegevjuht Raido Reilson.

Selleks, et hübriidkoosolekutel, kus lisaks koosolekuruumis osalejatele on osalejaid ka distantsilt, kuuleksid kõik osalejad hästi, tuleb valida ruumi suurust arvesse võtvad sobivad seadmed. “Kui teha üks-ühele videokõnet, siis saab põhimõtteliselt lihtsalt arvutikõlareid ja mikrofoni kasutada, aga kui ruumis on inimesi rohkem kui üks, pluss distantsilt osalejad, tahaks ju suurel ekraanil näha, mida jagatakse, tahaks näha teise poole videopilti jne,” räägib Reilson, et kitsamatesse oludesse sobiv Logitech Rally Bar Huddle on just kõik-ühes videokonverentsi lahendus, mis on loodud väikeste koosolekuruumide jaoks.

Automaatselt kohanduv intelligentne kaamera

Rally Bar Huddle kaamera on sobilik kuni kuut osalejat mahutavate ruumide jaoks – see tagab, et iga ruumis viibiv isik oleks selgelt nähtav ja kuuldav. “Sel on hea mikrofoni heli ja AI video intelligentsus ehk seda on võimalik seadistada niimoodi, et ta kohandab kaamerapilti automaatselt nendele inimestele, kes on ruumis. Ehk kui alguses on ruumis üks inimene, siis ta liigutab pilti niimoodi, et on näha fookuses ainult see üks inimene. Kui ruumi tuleb teine, kolmas ja neljas inimene, kohandab ta automaatselt pilti nii, et need kaks, kolm või neli inimest oleksid näha, ilma, et keegi peaks selleks mingeid nuppe vajutama.”

Alati ei pruugi aga piisata vaid hea tehnika ostmisest, vaid vahel tuleb tegeleda ka ruumi akustikaga, et saavutada võimalikult hea helikvaliteet. ”Mõnes ruumis on keeruline rääkida, näiteks juhul kui tegu on moodsa bürooga, kus kõik on betoonist ja klaasist, heli põrkub ja videokonverentsiseadmed küll proovivad kajaga hakkama saada, aga mingil hetkel see enam ei õnnestu ja sõnadest tekib mulin, kaovad sõnade lõpud ja algused,” kirjeldab Reilson.

Akustika parandamiseks on võimalik kasutada erinevaid mürasummutusplaate, kasvõi samblapaneele, mille valiku saab teha olenevalt sellest, milline on ettevõtte stiil ja millist ruumi tahetakse kujundada.

Reilson toob näiteks kliendi, kes peale uutesse ruumidesse kolimist hakkas kurtma seadmete kasutamisel halba heli. “Käisime testimas ja soovitasime kasutada müramatte ning olukord muutuski kardinaalselt peale seda kui akustika korda sai,“ ütleb ta, et alati ei ole asi seadmetes, vaid probleem võib olla ka ruumis.

Lihtne ja intuitiivne integreerimine

Kui sageli on videotehnika puhul probleemiks, et oma arvutit on halb ühendada ruumis olevate seadmetega – laua peal on erinevad kaablid, millest keegi aru ei saa, mida need teevad ja miks need seal on – ning enne koosoleku alustamist kulub aega, et pilt ette saada, siis Logitech Rally Bar Huddle`i teeb silmapaistvaks kasutajasõbralik kasutajaliides, lihtne paigaldamine ning sujuv integreerimine.

Lisaks näeb mikrofoni, kõlarit ja kaamerat sisaldav Logitech Rally Bar Huddle kompaktne seade hea välja, kuna sel pole liigseid juhtmeid, mis ühtlasi võiksid kasutajaid segadusse ajada.

Seadmel on peal kangast kate, mida saab vahetada ja mis on teiste analoogsete seadmetega võrreldes eripäraseks lisaks. “Kui cover on muidu must või hall, siis see võib olla ka helehall või plastikust, mis sobib puhastatava kattena eriti hästi näiteks meditsiiniasutustesse.”

Seadme saab paigaldada nii seinale, ekraani kohale, ekraani alla kui ka lihtsalt lauale. Mugavuse lisamiseks on võimalik seadistada ka nii, et paigaldades lauale puutetundliku juhtpaneeli Logitech TAP, mille abil saab koosolekut juhtida, ei ole videokoosolekul osalemiseks vaja oma arvutit kaasata. „Kui koosolekule on kutsutud nii inimesed kui ruum, tekib koosoleku info laual olevale ekraanile ja vaid ühe nupuvajutusega saab alustada kõnet. Ehk osalejad ei pea koosolekule tulema enda arvutiga, kui nad ei just ei taha oma arvutist mõnd faili jagada, mis teeb kasutamise eriti mugavaks.“

Logitech Rally Bar Huddle elegantne välimus sobib enamus interjööridega.

Logitech Rally Bar Huddle töötab levinumate videokonverentsi platvormidega nagu Microsoft Teams, Zoom ja Google Meet.

Reilsoni sõnul võiks tegelikult sellele, millist tehnikat ruumides tulevikus kasutada soovitakse, juba ruumide projekteerimise ajal. “Teeme tihti koostööd sisekujundajatega ajal, mil korruse koosolekuruume alles korruseplaanil jagatakse - et valida õiged seadmed vastavalt ruumi suurusele ja teha ettepanekuid ka akustika mõttes. Saame projekteerimise käigus anda ka selles osas nõu, millised kaablid peavad olema paigaldatud, et pärast poleks neid ruumis näha, et kõik oleks elegantne ja korras. Oleks ideaalne, kui juba projekteerimise käigus satume kliendiga ühise laua taha.”

Lihtsustab ka IT-osakonna tööd

Seadme tsentraalne haldus võimaldab IT-osakonnal seda osaliselt ka distantsilt hallata - jälgida seadme tööd, teha restarti, vajadusel uuendada tarkvara jne – ehk alati ei pea videokonverentsi tehnika hooldamiseks või haldamiseks IT-tehnik kohale minema.

Igal juhul võtavad koosolekud meie töönädalast rohkelt väärtuslikke töötunde ja kaasaegsed videokonverentsi lahendused on investeering, mis aitab töötajate väärtuslikku tööaega säästa. “Mida töökindlamad ja heli mõttes paremad on koosolekuruumid, seda rohkem inimesed neid kasutavad. See tähendab omakorda kokkuhoidu transpordikuludelt ja ka aja kokkuhoidu, sest kui videokoosoleku seadmed on tänapäevased ja hea kvaliteediga pildi ja heli mõttes, puudub vajadus koosolekule sõita, mis Tallinna piires pool tundi sinna ja tagasi sõitu arvesse võttes tähendab juba kokku hoitud tundi edasi-tagasi sõidu pealt.”

Leiame lahenduse Teie vajadustest ja ruumidest lähtuvalt! Võtke meiega ühendust telefonil 6999468 või kirjutage [email protected]

Vaata ka www.proscreen.eu

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755