19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa hakkas müüma sülearvuteid

Kvaliteetoperaator Elisa sisenes Eesti arvutiturule, alustades oma Tallinna esindustes Hewlett-Packardi sülearvutite müüki.

"Aasta lõpuks lisandub Elisa esinduste näol paarkümmend arvutipoodi, kus pakume klientidele uue arvutina kas pereringis kasutamiseks või töölauale erinevaid Hewlett-Packardi sülearvutite mudeleid," ütles Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

WiFi-alade suur arv ja üha laienev WiMax toetab ühelt poolt sülearvuti kasutusvõimalusi ka väljaspool kontorit ja kodu, teisest küljest annab mobiilse andmesidekaardi olemasolu sülearvuti kasutajale veelgi suurema tegevus- ja liikumisvabaduse: "Arvutitootjad on juba hakanud arvestama mobiilse interneti ja mobiilioperaatorite vajadustega pakkudes uutes mudelites juba SIM-kaardi valmidust, " lisas Andrus Hiiepuu.

Sülearvutite müüki toomine võimaldab Elisa internetitoodete juurde pakkuda ka sobivat riistvara.

Elisa pakutava sülearvuti HP NX6325 kliendihind on 11 999 krooni ja HP NX6310 kliendihind on 10 599 krooni.

Elisa on Eesti suuruselt teine ning ühtlasi soodsaim kvaliteetoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Ettevõtte 2005. aasta mobiilside käive oli 1,4 miljardit krooni ning kasum 299 miljonit krooni. Elisa püsivõrgu käive oli samal aastal 214 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755