29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanik sulgeb Saksamaal Siemensi mobiilitootmise

Firma BenQ, kes ostis aasta tagasi Siemensilt mobiiltelefonide tootmise allüksuse, otsustas eile selle üha kasvava kahjumi tõttu lõpetada. Ettevõtte teatel kaalutakse praegu pankrotimenetluse alustamise variante.

Varem on ajakirjanduses kajastatud BenQ väidetavaid üritusi Siemensi mobiilitootmist müüa. BenQ juhi K.Y.i Lee sõnul on lõpetamine nüüdseks kujunenud vältimatuks hoolimata suure hulga kapitali ja ressursside paigutamisest telefonitootmisse Saksamaal ning kulude kokkuhoiust. BenQ käesoleva aasta kava oli 30 miljoni telefoni müük, Taiwanilt juhitav ettevõte jätkab telefonitootmist mujal maailmas. Ettevõtte turuosa on ses vallas gazeta.ru. teatel aastaga langenud 10-lt 3,2-le protsendile. Ebaõnnestumine Saksa haruga on ettevõttele maksma läinud 600 miljonit eurot, märkis leht.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755