3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ML Arvutite juht: Kivirähk lõi Ordis müügisüsteemi

ML Arvutite juht Mait Rahi ei tahtnud spekuleerida Ülle Kivirähki lahkumise põhjuste üle Ordi tergevjuhi kohalt, kuid tunnustas tema tegevust Ordis.

"Ma ei oska Kivirähki lahkumise põhjuseid välja tuua. Ju on tegemist normaalse juhtide rotatsiooniga," ütles Rahi.

Rahi sõnul ei oska tuua välja, kas Kivirähki lahkumise taga võib olla muutused Ordi arengus: "Midagi hullu nüüd Ordiga küll ei toimu. Kasvamine käib kogu aeg."Rahi tunnustas Kivirähki kui tugevat müügiinimest: "Varem oli organisatsioonis vähe müügi poolt. Kivirähk muutis müügisüsteemi kvaliteetsemaks ja lõi süsteemi."

Ordi ja ML Arvutid on sarnaste arvutite tootmismahtudega: "Vaid sülearvutite osas on Ordil suuremad kogused," rääkis Rahi "Me mõlemad toodame umbes 2500-3000 arvutit kuus. Ka turuosade mahtudes on vaid väiksed vahed.""Oleme Ordiga nagu Piibeleht ja Vestman. Kord Ordi peal, kord ML Arvutid all," märkis ML Arvutite tegevjuht.

ASi Ordi 2006. aasta esimese kuue kuu käive ulatus 179,8 miljoni kroonini, eelmisel aastal oli poolaasta käive 157,7 miljonit. Ettevõte teenis 2,8 miljonit krooni tulumaksueelset kasumit, eelmisel aastal oli poolaasta kasum samuti 2,8 miljonit.

ML Arvutid müüs tänavu esimesel poolaastal 851 omatoodetud sülearvutit, mis on 2,5 korda rohkem kui mullu samal ajal. Lauaarvutite müük kasvas samal ajal 22 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474