27. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma toodab videokasseti suurust arvutit

Smartlink OÜ toob turule kodumaise arvutiterminali uue mudeli, mis vaatamata väikestele mõõtmetele võimaldab elementaarset arvutikasutust: veebi lehitsemist, e-posti lugemist ja dokumentidega töötamist.

Arvutisse on sisse ehitatud klienditarkvara, mis võimaldab ühenduda nii Linux-i kui Microsofti terminalserveriga, kasutada terminalis ID-kaarti, USB mälupulka ja teisi välisseadmeid, kirjutas Eesti Päevaleht.

Terminalarvuti sobib hästi sinna, kus on palju ühesuguseid kontoritöökohti: koolid, meditsiiniasutused, pangad, kindlustused, kõnekeskused jne.

Pisiarvutil on eeliseks väiksus ning see, tal puuduvad liikuvad osad - kettaseadmed, ventilaatorid, seetõttu on töökoht on hääletu.

Pisiarvuti maksab ligi 3800 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755