8. november 2006
Jaga lugu:

Autorikaitsjad sulgesid taas subtiitrite lehe

Alles hiljaaegu pandi Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni (EAKO) eestvedamisel kinni eestikeelseid subtiitreid jagav veebileht SubClub. Nüüd tabas taas elluärganud lehte sama saatus Ameerika serveris, kirjutas Tarbija24.ee.

Kuna aga selline iseseisev ja autoriõiguste omanikuga kooskõlastamata tõlketegevus loeti samuti autoriõiguse rikkumise alla käivaks, sunniti meie kohalike autorikaitsjate survel veebiteenuse majutuse pakkujat veebilehte sulgema.

Ent kaua ei pidanud meie filmifännid omakeelsete subtiitrite puudumise all kannatama – veebileht leidis endale uue kodu serverimajutust pakkuvas USA serveris.

Kuid hiljaaegu avastasid MPAA uurijad (arvatavasti siitmailt saabunud näpunäidete järgi) nende endi nina all toime pandava jõhkra eestikeelse autoriõiguse rikkumise ning valvsa MPAA piraatlusvastaste operatsioonide veebidetektiivi Michael Gischner'i näpunäidete kohaselt suleti ka uues kohas (IP aadress: 66.29.125.193) kuritahtlikult tegutsenud tõlkepiraatide pelgupaik.

Tõendusmaterjalina oli lisatud kümneid lehekülgi pikk loetelu filmidest, millele olid meie autoreid ja nende õigusi mitteaustavad kaasmaalased tõlkeid vorpinud ja neid autoreile punast krossigi maksmata kõigile soovijaile tasuta jaganud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt