8. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google asub müüma lehereklaami

Internetigigant Google on alustamas reklaamimüüki traditsioonilistesse ajalehtdesse, teatab Yahoo!.

Projektis osalevad New York Times, Washington Post ja veel 50 USA suuremat ajalehte. See on esimene kord, kui suur internetifirma trükimeediaga sellist koostööd teeb. Üldlevinud arvamuse järgi on just Googli teeneks see, et ajalehtede reklaamitulud pole enam need, mis vanadel headel aegadel.

Lehekirjastajad näevad Google pakkumises päästerõngast langustrendi murdmiseks. Google motivatsiooniks võib aga pidada ambitsiooni saavutada mõjuvõimas positsioon ka tavalises meedias.

Eesti ajalehtedele pole Google sellist võimalust veel pakkunud ja seda pole teinud ka suurim kodumaine otsingumootor Neti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755