21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnotrend: viie aasta pärast juhitakse arvutit hääle ja silmadega

Viie aasta pärast juhitakse arvutit hääle ja silmadega, ennustas tänases Äripäeva uues tehnoloogiaajakirjas Tehnotrend IT-kaupade hulgimüüja GNT Eesti juht Anti Kuiv.

Tema kinnitusel paraneb lähiajal oluliselt ka internetitelefonide side kvaliteet, samuti kasvab kiiresti kõneliiklus telefonisides. Hind alaneb, üsna pea räägime pereringis mobiilidega tasuta, prognoosis Kuiv Tehnotrendis.

Tulevikuvõimalusi käsitlevas kolumnis tõi ta veel ühe näite lähiaja arengute kohta: peagi saab sülearvuti kaane värvi ja klaviatuuri vahetada nii, nagu praegu vahetatakse mobiilikorpuseid.

Lisaks kirjutas GNT Eesti tegevjuht ajakirjas, et IT-kaupade ostjad tähtsustavad viimasel ajal üha rohkem disaini. Mobiilide, MP3-mängijate ja juhtmeta kõrvaklappide puhul on see suund tema ütlusel selgelt näha. Tarbija pole kuigi hinnatundlik, tahetakse nägusat veebikaamerat ja disainitud kõrvaklappe, märkis Kuiv.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755