27. november 2006
Jaga lugu:

Digipildi loob Microlink Eesti ja digiregistratuuri Medisoft ning Cell Network

Sotsiaalministeeriumi korraldatud riigihankel selgusid firmad, kes hakkavad ellu viima digiregistratuuri ja digipildi projektide IT-süsteemide tehnilisi lahendusi.

Mõlemale hankele laekus üks pakkumine, digiregistratuuri puhul AS Microlink Eestilt ja digipildi puhul AS Medisofti ja AS Cell Networki ühispakkumine, mõlemad pakkumised kuulutati hankekomisjoni poolt edukaks, teatas sotsiaalministeerium.

Partneritega lepingu sõlmimiseni loodetakse jõuda detsembris, infosüsteemide valmimistähtaeg on järgmise aasta lõpp. Digiregistratuur ja digipildid on osa e-tervise infosüsteemist, mille eesmärk on parem infovahetus haiglate ja arstide vahel.

Digiregistratuuri projekti raames luuakse arstidele ja patsientidele vastuvõtule ja uuringule aja broneerimise võimalus läbi keskse portaali. Patsient saab valida, muuta ja tühistada enda jaoks sobivaimat vastuvõtuaega erinevates süsteemiga liitunud raviasutustes. Digiregistratuuri infosüsteem ei vaheta välja hetkel meditsiiniasutustes kasutusel olevaid süsteeme.

Digipildi projekti muudab röntgeni ja muude radioloogiliste uuringute digitaalsed pildid kättesaadavaks kõikidele arstidele. See võimaldab säästa patsienti dubleerivatest uuringutest, kui ta lisauuringuid ei vaja.

Käesoleva aasta juulis valiti välja ka digitaalse terviseloo teostaja, Hewlett-Packardi, Microlinki ja Icefire konsortsium, kes alustas sügisel tehnilist projekteerimist.

E-tervise infosüsteemi moodustavad neli projekti - digitaalne tervislugu, digiregistratuur, digipildid ja digiretsept, mille loomist rahastatakse EL Struktuurifondist 36 miljoni krooni ulatuses. Projektide lõpptähtaeg on 2008. a suvel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt